ΣΚΕΨΕΙΣ

Το γήπεδο έδωσε το πρωτάθλημα και είναι η ζωή της ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ συνεχίζονται τα πανηγύρια με το γύρο του νταμπλ σε όλα τα μέρη της Ελλάδας μια φοβερή κίνηση από την ΠΑΕ γιατί ΑΕΚ δεν είναι μόνο η Αττική, η επαρχία έχει 1000άδες οπαδούς που αξίζουν να πανηγυρίζουν τις κούπες.

Το πρωτάθλημα τελείωσε, το κύπελλο τελείωσε έχουν γραφτεί πολλά και επαναλαμβανόμενα άρθρα προσωπικά σήμερα μετά από αυτόν τον θρίαμβο μας φέτος όπου από την αρχή πίστευα ότι θα γίνει έχω την ανάγκη να πω κάτι.

Εάν δεν είχαμε το γήπεδο αυτό το κάστρο την “Αγιά Σοφιά” η ΑΕΚ θα τερμάτιζε 2η – 4η. Βάλτε αυτήν την ομάδα και τον φοβερό Αλμέιδα στο ΟΑΚΑ και πείτε με σιγουριά θα περνάμε το νταμπλ;

Με βάση αυτά που είδαμε υπήρχαν ματς στην “Αγιά Σοφιά” που τα πήρε η αύρα του γηπέδου, η ψυχολογική πίεση που ασκεί αυτή η έδρα στους αντιπάλους.

Πόσα ματς παλιότερα με καλούς παίκτες και καλή ομάδα χάναμε στο ΟΑΚΑ και βγαίναμε με ντεπόν έξω από αυτό το κρύο γήπεδο; Πολλά ματς…

Θα πω ένα παράδειγμα: Στην εποχή Ντέμη το 2006 που χάσαμε το πρωτάθλημα από τον Ιωνικό. Θα έχανε ποτέ η ΑΕΚ αυτό το πρωτάθλημα στην “Αγιά Σοφιά”; Ποτέ!!!

Τι να θυμηθεί κανείς; Τις κηδείες Ατρόμητου, τα σερί του ΠΑΟΚ, τις γκέλες από μικρομεσαίες ομάδες που έπαιζαν στα ίσια τα ματς στο ΟΑΚΑ;

Προσωπικά η ΑΕΚ δεν είχε κακό υλικό ούτε τόσο άχρηστους προπονητές με καλύτερους τον πρωταθληματικό Χιμένεθ και τον Ουζουνίδη που βοήθησε και αυτός να βγούμε Champions League και να πάρουμε το μαρούλι.

Ο Μελισσανίδης είχε πει ότι χωρίς γήπεδο η ΑΕΚ δεν έχει μέλλον. Αυτή ήταν μεγάλη η αλήθεια.

Φέτος ήρθε ένας εργάτης προπονητής με φοβερό team γυμναστών και έκαναν την ΑΕΚ ομάδα μοντέλο.

Το ματς που ο Αλμέιδα έδειξε τη δουλειά του είναι όταν έβαλε τη δεύτερη ομάδα στην Φιλαδέλφεια και έριξε τρία στο κύπελλο Ελλάδος στον Ολυμπιακό. Όλοι πριν το ματς τον έκραζαν και μετά τον αποθέωσαν. Εκεί έκανε συμβόλαιο στην ΑΕΚ!

Και το ματς που όλη η Ελλάδα μας παραδέχτηκε είναι όταν με 10 παίκτες πήραμε τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο.

Με αυτό το γήπεδο και τα έσοδα της, η ΑΕΚ είναι αυτάρκης, έχει δύναμη οικονομική και με λίγες κινήσεις φέτος μπορεί και του χρόνου να πάρει το πρωτάθλημα.

Εδώ θέλω να πω κάτι. Δεν πρέπει να τρελαθούμε και να μείνουμε επαναπαυμένοι. Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί σε ευτελίζει εάν δεν είσαι σοβαρός, συνεπής και εργατικός.

Πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν περίγελος και φέτος το καλοκαίρι αναμένεται κιτρινόμαυρο πάρτι σε παραλίες!

Άρα καλός προγραμματισμός, εύστοχες μεταγραφές, και εμπιστοσύνη στον Αλμέιδα είναι οι προϋποθέσεις για να δούμε πάλι δυνατή ομάδα.

Φέτος ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνετα. Έχουμε στην Ευρώπη 10 ματς σίγουρα, μπορεί και παραπάνω, άρα το γήπεδο πάλι θα φλέγεται, πάλι θα χουμε ένταση, πάθος και σασπένς για την πορεία της ΑΕΚ σε 3 διοργανώσεις. Μια πορεία που έχει πιθανότητες να είναι ιστορική, αφού το καλοκαίρι του 2024 θα έχουμε τελικό Conference League στην “Αγιά Σοφιά”. Όμως αυτό είναι ο επιμέρους στόχος.

Οι όμιλοι στο Champions League είναι η μεγάλη ευκαιρία να γίνει η ΑΕΚ την επόμενη 5ετία η μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα.

Το κεφάλαιο μεταγραφές θα αναφερθεί σε άλλο άρθρο.

Θα ήθελα από τη στήλη μου να αποχαιρετήσω τον Γιώργο Γεωργίου 30 χρόνια μας κράτησε πολλάκις συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο με φοβερές αναλύσεις. Ήταν ποδοσφαιράνθρωπος, παρασκηνιακός τυφώνας πάντα! Τον ευχαριστούμε γιατί μας έδωσε φωνή με το καφενείο των Φιλάθλων και παράλληλα μας έμαθε ότι άλλο το προσκήνιο και άλλο το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ήταν και ένας πατέρας πονεμένος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα η ιστορία με το γιο του Τάσο.

Καλό ταξίδι ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!