AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα, ο δεύτερος πιο πετυχημένος Αργεντινός προπονητής στο εξωτερικό

Στη δεύτερη θέση των πιο πετυχημένων προπονητών που εργάζονται στο εξωτερικό και είναι από την Αργεντινή βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος με την κατάκτηση του ιστορικού νταμπλ, έφτασε τους 9 τίτλους στην καριέρα του. Στην πρώτη θέση φυσικά είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα el economista:

«Ο “Πελάδο” είναι ένας από τους Αργεντινούς τεχνικούς, που πέτυχαν στο διεθνές ποδόσφαιρο. Ο 49χρονος από το Μπουένος Άιρες βρίσκεται στην ΑΕΚ, στην Ελλάδα, και φέτος κατέκτησε το νταμπλ με την ομάδα, κάτι που είχε να συμβεί 45 χρόνια.

Ο πρώην τεχνικός της Ρίβερ και της Μπάνφιλντ κατέτκτησε το πρωτάθλημα της Super League (1η θεση με 83 βαθμούς) και το Κύπελλο Ελλάδας (2-0 επί του ΠΑΟΚ).

Ο Αλμέιδα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Μάιο του 2022. Σε αυτό το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε 26 νίκες, πέντε ισοπαλίες και 5 ήττες. Έφτασε στο 9ο του τρόπαιο ως προπονητής, και τα πρώτα του από την άφιξή του στην Ευρώπη.

Προηγουμένως, είχε κατακτήσει δύο Κύπελλα στο Μεξικό με την Τσίβας, ένα πρωτάθλημα, ένα Σούπερ Καπ και το CONCACAF Champions League, τη διετία 2015-17, ενώ στην Αργεντινή έχει κατακτήσει τίτλους στην Primera B Nacional, πρώτα με τη Ρίβερ το 2012 και με τη Μπάνφιλντ το 2014».

Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται ακόμα ο Ερνάν Κρέσπο, αλλά και ο Μαρσέλο Μπιέλσα.