AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προτάθηκε ο Κολομβιανός Τζέισον Μουρίγιο στην ΑΕΚ

Παίκτης με βαρύ βιογραφικό προτάθηκε στην ΑΕΚ σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία. Πρόκειται για τον 31χρονο διεθνή Κολομβιανό στόπερ, Τζέισον Μουρίγιο που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε Ίντερ, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα και Θέλτα ενώ τη φετινή σεζόν έπαιξε με την Σαμπντόρια η οποία δεν κατάφερε να σωθεί με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη Serie B.

Στα 31 του χρόνια ο Μουρίγιο μετράει 32 συμμετοχές με την Εθνική Κολομβίας, έχοντας δώσει το παρών στο Κόπα Αμέρικα του 2015 και 2016, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ντεπορτίβο Κάλι, ενώ πριν κάνει το… άλμα στην Ευρώπη αγωνίστηκε στην Ντεπόρ Αγκουαμπλάνκα.

Το 2010 ο έμπειρος στόπερ θα πάρει μεταγραφή στην Γρανάδα, όπου και για δύο χρόνια θα δοθεί δανεικός, αρχικά στην Κάντιθ, που έπαιξε 29 φορές σημειώνοντας 3 γκολ, ενώ την επόμενη σεζόν θα παίξει στη Λας Πάλμας όπου θα παίξει 41 φορές, βρίσκοντας δίχτυα 4 φορές. Επόμενος σταθμός η Γρανάδα στην οποία θα παίξει 53 αγώνες από το 2013 μέχρι το 2015 καταφέρνοντας να εκτοξεύσει τις μετοχές του, από το 1 στα 8 εκατομμύρια ευρώ, και κάνοντας την Ίντερ να δαπανήσει 8 εκατομμύρια το 2015 για να τον αποκτήσει.

Στο Μιλάνο ο Κολομβιανός θα καταγράψει 69 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 3 φορές, με τη μεταγραφική του αξία να πιάνει το πικ της, αγγίζοντας πλέον τα 18 εκατομμύρια. Το 2018 ο 31χρονος θα πάει δανεικός στην Βαλένθια, όπου θα παίξει 18 φορές, ενώ το επόμενο καλοκαίρι οι Νυχτερίδες θα πληρώσουν στην Ίντερ 12 εκατομμύρια και θα τον κάνουν δικό τους.

Ωστόσο από εκείνο το σημείο κι έπειτα θα αρχίσουν οι συνεχόμενοι δανεισμοί του αρχικά στην Μπαρτσελόνα, που θα έχει 4 συμμετοχές και τη επόμενη χρονιά στη Σαμπντόρια που θα βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο 12 φορές το πρώτο μισό της σεζόν 19-20.

Τον Ιανουάριο του 2020 η ομάδα της Γένοβας θα πληρώσει 13,3 εκατομμύρια στη Βαλένθια και θα αποκτήσει τον Μουρίγιο. Θα ακολουθήσει η Θέλτα για δύο χρόνια ως δανεικός. Εκεί επέστρεψε και στις καλές εμφανίσεις μετρώντας 72 ματς, έχοντας και τρία γκολ. Η παρουσία του στην Ιβηρική θα του δώσει ακόμα μια ευκαιρία στη Σαμπντόρια, μιας και φέτος θα έχει 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τον ίδιο πλέον να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στον προσεχή Ιούλιο.