AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Νίκη επί του Κορωπίου και τώρα… μπαράζ

Το καθήκον τους έκαναν οι Παίδες της Ακαδημίας Χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς επικράτησαν με 25-19 του Κορωπίου και κατέκτησαν την 2η θέση στο Πρωτάθλημα της ΕΣΧΑ, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τα μπαράζ εισόδου στο F8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Αν και σε περίπτωση ήττας περνούσαν αυτόματα στο F8, καθώς δεν υπάρχει αντίπαλος για την 3η ομάδα της ΕΣΧΑ, οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα και την προσεχή Τρίτη (19/06, 13:00) θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στις 8 καλύτερες ομάδες της χώρας κόντρα στον Ιδομενέα Χανίων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν χαμηλά το σκορ και να παραμένουν ανταγωνιστικοί (5-4, 7-7, 9-8). Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με 12-9. Στο β’ μέρος, οι παίκτες του κόουτς Στραβομύτη ανέβασαν ρυθμούς, έφτασαν στο +6 (16-10) και έδειξαν να… καθαρίζουν την υπόθεση νίκη. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στα δύο τέρματα (20-18), ωστόσο η ΑΕΚ έφτασε τελικώς στη νίκη με 25-19.

ΑΕΚ – ΑΣ Κορωπίου «ΓΣ Παπασιδέρης» 25-19

ΑΕΚ (Δημήτρης Στραβομύτης): Κοτζιάς-Στάμου, Σφακιωτάκης 1, Βούλγαρης 9, Ραράκος 4, Ρούτσιας 3, Βρεττός 3, Πολυμέρης, Σεβαστάκης, Mπίτζης, Σουρμελίδης 3, Ξυπνητός 2, Πατρώνης, Σότο-Γκονζάλεζ.

ΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ «ΓΣ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ» (Ντράγκαν Γιάντσα): Πανουργιάς, Γιάντσα 5, Σκουρλής 1, Γιαννακούρας, Καραγιάννης 1, Τάτσης 3, Καμαρινόπουλος, Παπαδόπουλος 1, Βαγγέλης, Ρισσάσης, Κορώνης, Κιούσης 7, Παπακώστας, Ιβάν 1.

Διαιτητές: Χαραλαμπίδης-Λεφάκης. Δίλεπτα: 2-5. Πέναλτι: 4/4-0/1.