ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Ναρκωτικά… Κόκε και λεφτά

Άσχημα νέα για τον Σέρχιο Κόκε.

Ο πρώην παίκτης του Άρη παραδέχτηκε την Τρίτη (2/5) ότι ήταν επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με στόχο την αποστολή μαριχουάνας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κατηγορούμενος με άλλα 17 άτομα, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στο εγκληματικό δίκτυο και ως εκ τούτου είδε την ποινή του να ορίζεται σε 6 χρόνια.

Ο 40χρονος Ισπανός κινδύνευε αρχικά με ακόμη πιο βαριά ποινή 16 ετών, ωστόσο η ομολογία του βοήθησε ώστε η τιμωρία του να μειωθεί στα 6 χρόνια.

Η εισαγγελέας θα επισημοποιήσει τις γραπτές κατηγορίες την Τετάρτη, αλλά τις έχει ήδη παρουσιάσει στους κατηγορουμένους στην αίθουσα του δικαστηρίου την Τρίτη. Όλοι δήλωσαν ικανοποιημένοι με την απόφαση που εκδόθηκε, η οποία μάλιστα όπως προκύπτει, δεν θα είναι εφέσιμη.

Η σύλληψή του Kόκε και η εξάρθρωση της οργάνωσης είχαν απαιτήσει την κινητοποίηση 150 αστυνομικών και έντεκα ταυτόχρονες έρευνες. Οι διωκτικές αρχές να κάνουν λόγο για μία εγκληματική οργάνωση με πολύ ισχυρές δομές, που επέτρεπε την αγορά και την διακίνηση πολύ μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.