AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ΑΕΚ – Ολυμπιακός μέσα από τα… μάτια της Super League

Για έκτη φορά θα συναντηθούν οι δύο ομάδες αυτή τη σεζόν, αφού μέχρι τώρα έχουν αναμετρηθεί τρεις για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο Ελλάδος. Συνολικά υπάρχουν δύο νίκες για κάθε αντίπαλο και η λευκή ισοπαλία στο Στάδιο Καραϊσκάκης στον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος.

Τα δύο τελευταία του πρωταθλήματος, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και το πρώτο μεταξύ τους για τα Stoiximan Playoffs ολοκληρώθηκε με νίκη 3-1 για τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Η τελευταία φορά που επικράτησε η ΑΕΚ του Ολυμπιακού ως γηπεδούχος ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 με σκορ 3-2 και από τότε έχουν διεξαχθεί οκτώ αναμετρήσεις, στις οποίες υπάρχουν πέντε νίκες των Ερυθρολεύκων και τρεις ισοπαλίες.

Η ΑΕΚ έσπασε αυτή τη σεζόν μια από τις μεγαλύτερες αρνητικές παραδόσεις που είχε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού δεν είχε επικρατήσει απέναντι του σε καμία διοργάνωση από τις 7 Φεβρουαρίου 2018, όταν επικράτησε με 2-1 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στην έδρα της.

Χρειάστηκαν 16 ματς για να σπάσει αυτή τη σεζόν την αρνητική παράδοση σε κάθε διοργάνωση, αφού επικράτησε αρχικά με 3-0 για το Κύπελλο Ελλάδος και στη συνέχεια για το πρωτάθλημα στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι για τα Stoximan Playoffs.

66 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

23 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

21 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 78-80