AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μελισσανίδης: Στόχος το Champions League, κανείς δεν γλιτώνει στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δεν μπορεί χωρίς ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης που ανυπομονεί να ξαναδεί την ομάδα του Αλμέιδα να αγωνίζεται, μίλησε για πνεύμα που υπάρχει στη Νέα Φιλαδέλφεια στο οποίο κανείς δεν γλιτώνει.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το πώς είδε την πρώτη χρονιά στη Νέα Φιλαδέλφεια:

«Να σας πω κάτι, τώρα που δεν παίζει η ΑΕΚ μου λείπει. Θέλω να έρχομαι στο γήπεδο. Δεν ξέρω κάτι έχει αυτό το γήπεδο, δεν ξέρω. Όταν έρχομαι και το βλέπω, δεν ξέρω. Έτυχε να έχουμε και καλή ομάδα, να βλέπουμε όμορφο ποδόσφαιρο που τόσο μας έλειπε. Ένα λάθος έκανα στο γήπεδο. Στο στέγαστρο δεν έπρεπε να βάλω το πανί,, κεραμιδιά έπρεπε να βάλω. Αυτό είναι το στίγμα της ΑΕΚ. Το κεραμίδι».

Για τα λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν και τα μέτρα που λάβει η ομάδα:

«Ήταν η πρώτη χρονιά. Είδαμε τι ακριβώς έγινε. Θα είμαστε πολύ σκληροί. Πολύ όμως. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα από τους μπαχαλάκηδες να κάνουν όλα αυτά τα οποία έκαναν. Για τη γηπεδική εμπειρία ήδη βγάλαμε όλα τα fiberglass. Αν τα δείτε απέναντι που έχουμε βάλει το τζάμι δεν φαίνεται. Μου έλεγαν ότι μπήκε το τζάμι και δεν το πίστευα. Όλα θα τα μαζέψουμε. Νέο γήπεδο, πρώτη χρονιά, Έγιναν λάθη, θα οργανωθούμε και θα τα διορθώσουμε».

Για το αν στη σεζόν που ολοκληρώθηκε έζησε το όνειρο που είχε όταν επέστρεψε στην ομάδα του 2013:

«Το 2013, όταν ανέλαβα την ΑΕΚ, που πιστεύω είχα την ηθική υποχρέωση να το κάνω. Ξέρετε όλοι ακριβώς το τι γινόταν. Στο μυαλό μου είχα πάντα πως αν η ΑΕΚ καταφέρει να κάνει το γήπεδο τότε έχει προοπτική. Αν δεν είχαμε καταφέρει ίσως να είχαμε προβλήματα. Τελικά το κάναμε το γήπεδο, η ΑΕΚ έχει προοπτική. Νομίζω πως ό,τι είχα στο μυαλό μου, και με τη βοήθεια του Θεού, το πετύχαμε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Για το ποια είναι πλέον τα όνειρα του για την ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο:

«Θέλουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο να έχει διακρίσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ό,τι χρειάζεται θα το κάνουμε, ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής θα το κάνουμε. Είμαστε και τυχεροί που πέσαμε σε φλέβα χρυσού με τον Αλμέιδα, ας μην κρυβόμαστε. Αυτός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προσπάθειας που κάναμε, Η διοίκηση είναι διπλα του και φέτος του έχει ήδη πει πως ό,τι ζητήσεις είναι νόμος και θα γίνει. Να ενισχύσουμε την ομάδα, θα κάνουμε 4-5 μεταγραφές και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει και διακρίσεις στην Ευρώπη. Στόχος είναι η διάθεση, περπατώντας και βλέποντας. Και βέβαια στόχος είναι και η έξοδος στο Champions League».

Για τη σύγκριση της τωρινής ομάδας με την ομάδα της δεκαετίας του ’90:

«Η ομάδα του 90 έπαιζε παρά πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Είχε χτιστεί σιγά σιγά. Θέλω να πιστεύω και τη σημερινή ΑΕΚ, σε άλλες εποχές, χαίρεσαι να την βλέπεις. Χαιρόμουν αυτή την ΑΕΚ φέτος. Είχα πολλά χρόνια να δω τέτοια ΑΕΚ. Τη χαιρόμουν, τη ρούφαγα. Κατά κοινή ομολογία παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Τώρα είναι ο προπονητής το γήπεδο οι παίκτες. Εδώ μέσα έχει μαγεία. Το πνεύμα… Αν αμολήσω το πνεύμα μπορώ να σας κοιμίσω όλους εδώ μέσα. Μην γελάτε. Όλοι θα κοιμηθείτε. Κανείς δεν γλιτώνει εδώ μέσα».

Για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε να βελτιωθεί η γηπεδική εμπειρία και τα παρατράγουδα:

«Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια. Για τα καπνογόνα και για όλα. Ήταν η πρώτη χρονιά. Θα σας πω και κάτι που δεν το γνωρίζετε. Είναι το μόνο γήπεδο που όταν παίζει η ΑΕΚ δεν υπάρχει αστυνομία. Δεν υπάρχει πουθενά αστυνομία. Αυτό κάτι λέει.

Ό,τι κενά είδαμε πάντως την πρώτη χρονιά θα το διορθώσουμε. Θα είμαστε πολύ σκληροί όσο δεν πάει το μυαλό σας. Για παράδειγμα αυτός που έριξε το βεγγαλικό θα έχει μεγάλες συνέπειες. Και ποινικές και ήδη έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες. Δεδομένο ότι δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο. Αυτοί που ανάβουν βεγγαλικά θα πρέπει να σταματήσουν. Όποιος δεν σταματά ευτυχώς έχουμε ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολουθήσεις που μπορεί να δει τα πάντα. Ή θα το σεβαστούν αυτό που φτιάξαμε ή θα υποστούν κυρώσεις. Δεν θα κάνουμε πίσω».

Για το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για τα μουσεία του γηπέδου:

«Το ένα σχεδόν έτοιμο 90%, το προσφυγικό. Σας το λέω υπεύθυνα όποιος μπαίνει όταν βγαίνει θα κλαίει. Θα είναι και το μουσείο της ποδοσφαιρικής ομάδας από τα πιο ωραία μουσεία της Ευρώπης. Μέχρι τέλους του χρόνου πιστεύω θα είναι έτοιμα. Θα κάνουμε και τουρ. Θα έρχονται εδώ σχολεία».

Για το αν έχει αδυναμία σε κάποιον παίκτη:

«Σε όλους έχω. Αδυναμία έχω λίγο περισσότερο στον Πέτρο Μάνταλο. Δεν το κρύβω. Να σας πω όμως γιατί. Όταν η ΑΕΚ ήταν στη Γ Εθνική ήρθε στην ΑΕΚ και τον ήθελαν δύο μεγάλοι αντίπαλοι μας. Ήρθε και υπέγραψε σε εμάς, έπαιξε στη Β’, έσπασε δύο φορές τα πόδια του έκανε χιαστούς και έχει ακούσει και ένα κάρο σαχλαμάρες. Πώς να μην τον αγαπάω; Είναι καλό παιδί και τεράστιος ποδοσφαιριστής. Τον αγαπώ και σαν παίκτη σαν άνθρωπο. Ναι μου το είχε πει ότι σκέφτεται να σταματήσει αλλά δεν το έκανε».

Για το αν ετοιμάζει κάποια ξεχωριστή φανέλα για τα 100 χρόνια:

«Πάντα η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί σε αυτά. Κάτι σκεφτόμαστε να κάνουμε».