AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ΑΕΚ – Άρης μέσα από τους αριθμούς της Super League

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά το 2006-07.

Πριν από αυτές τις δύο διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ, ο Άρης είχε επικρατήσει στα τρία παιχνίδια, αφού πήρε τρίποντο στο εντός έδρα του 2021-22 και παράλληλα νίκησε και στα δύο περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων για τα Playoffs.

Ο Άρης στις τρεις τελευταίες σεζόν έχει χτίσει μια παράδοση, αφού δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα τρία παιχνίδια για τα Playoffs με γηπεδούχο την ΑΕΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει δύο ισοπαλίες το 2019-20 (2-2) και το 2020-21 (0-0). Πέρσι επικράτησε με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ είχε πάρει και νίκη στην Θεσσαλονίκη με 3-2.

Μάλιστα, στα επτά τελευταία που αντιμετώπισε την ΑΕΚ εκτός έδρας ηττήθηκε δύο φορές και στις άλλες πέντε αναμετρήσεις σημειώθηκαν τρεις ισοπαλίες και πήρε δύο νίκες.

Η ΑΕΚ έπειτα από 14 διαδοχικές νίκες στο νέο γήπεδο της, έχει μια ήττα και μια ισοπαλία στα δύο τελευταία, με Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική της Super League και με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα των Playoffs.

62 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

43 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

14 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

ΓΚΟΛ: 130-43