AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πιέζει ο ΠΑΟΚ για τελικό στο AEL FC Arena

Μετά το “μπλόκο” Μπέου για το Πανθεσσαλικό, η ΕΠΟ αναζητά την νέα έδρα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Θεσσαλονικείς να πιέζουν αυτός να διεξαχθεί στο AEL FC Arena. Μήπως θα πρέπει η Ένωση να κοιτάξει το Παμπελοποννησιακό;

Το AEL FC Arena, γήπεδο το οποίο φιλοξενεί τους αγώνες του Ηρακλή Λάρισας για τον Βόρειο Όμιλο της Super League 2 φαίνεται να κερδίζει πόντους, όμως δεν είναι μόνο αυτό στη λίστα. Υπάρχει το Παμπελοποννησιακό και το γήπεδο των Ιωαννίνων. Ωστόσο σε μια άλλη χώρα πιο προηγμένη ο τελικός θα γινόταν στο μεγαλύτερο στάδιο της Ελλάδος που είναι το ΟΑΚΑ.

Φυσικά, εφόσον προκριθεί η λύση του AEL FC Arena, τότε αναμένεται στις κερκίδες να βρεθούν και οι οπαδοί τόσο της ΑΕΚ όσο και του ΠΑΟΚ, παίρνοντας αμφότεροι εισιτήρια.

Το AEL FC Arena είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας. Μέχρι το 2020 αποτελούσε την έδρα της Α.Ε. Λάρισας (ΑΕΛ) η οποία επέστρεψε στην παλιότερη έδρα της, το Στάδιο Αλκαζάρ.

Το νέο αυτό σύγχρονο αθλητικό κέντρο της Θεσσαλίας αναπτύχθηκε σε ένα σύνολο 144.000 τετραγωνικών μέτρων και έχει κατασκευαστεί εντός των διεθνών προδιαγραφών της ΟΥΕΦΑ, κατηγορίας τριών αστέρων. Η κατασκευή του γηπέδου διήρκεσε περίπου δεκατέσσερις μήνες, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2010.

Έχει χωρητικότητα αρκετά μικρή για τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Μόλις 16.118 θεατές.