AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ μέσα από τη… ματιά της Super League

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί για τον Β’ Γύρου του Πρωταθλήματος στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 (14’ Νάρεϊ, 62’ Κουλιεράκης).

Εκείνο ήταν το πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης κρατούσε το αήττητο στην έδρα της με την ΑΕΚ (3 νίκες – 2 ισοπαλίες).

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν σε αναμέτρηση για τα Playoffs, την 1η Ιουλίου 2020 με 2-0 χάρη στα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια. Από εκείνη την αναμέτρηση είχαν μεσολαβήσει 13 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος χωρίς νίκη της ΑΕΚ, η οποία στον Α’ Γύρου του φετινού πρωταθλήματος επικράτησε πάλι με σκορ 2-0 (36’ Λιβάι Γκαρσία, 61’ Γκατσίνοβιτς).

Με 2-0 ολοκληρώθηκαν και τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ και πέρσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0. Οι περσινές τους αναμετρήσεις για τα Playoffs ολοκληρώθηκαν με νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα.

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει μέχρι τώρα εννέα αναμετρήσεις για τα Playoffs με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και υπάρχουν πέντε νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ έχει φύγει με τους τρεις βαθμούς τρεις φορές, ενώ μόλις στην περσινή τους αναμέτρηση για τα Playoffs σημειώθηκε η πρώτη ισοπαλία.

71 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

14 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 96-61