ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλη η Ελλάδα σε μία φράση: «Πάμε και όπου βγει», μαρτυρία επιβάτη για τη συνομιλία μηχανοδηγού και εισπράκτορα (video)

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο αυξάνονται τα ερωτήματα για την ασύλληπτη τραγωδία από τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 28 και 85 οι τραυματίες, από τους οποίους οι 25 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Για την ώρα, λοιπόν, δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα πώς φτάσαμε σε μία από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, με τη σιδηροδρομική εταιρεία Hellenic Train να μην έχει πάρει θέση.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ανέφεραν πως η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη ήταν μετωπική, αφού βρέθηκαν στην ίδια γραμμή από λάθος στη διαχείριση κυκλοφορίας στον κόμβο της Λάρισας! Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, φυσικά, μιλάμε για εγκληματική αμέλεια. Ένα δεύτερο σενάριο, ωστόσο, που εξετάζεται είναι να εκτροχιάστηκε ένα βαγόνι και να πέρασε στις διπλανές ράγες, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν τα δύο τρένα.

Μια μαρτυρία επιβάτη, πάντως, ουσιαστικά αποδίδει τη σύγκρουση στην καθυστέρηση της αμαξοστοιχίας Inter City 62, καθώς οι μηχανοδηγοί εμφανίζονται ανήσυχοι για τη σύγχυση στις γραμμές.

«Καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι, που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές», είπε χαρακτηριστικά ο επιβάτης.

Μια άλλη μαρτυρία από τη τη μοιραία αμαχοστοιχία αναφέρει ότι μηχανοδηγοί ακούστηκαν να λένε μέσω ασυρμάτων: «Πάμε και όπου βγει»!