AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαχείριση αποτελέσματος και πρόκριση χρειάζεται η ΑΕΚ στο Φάληρο

Διπλός είναι ο στόχος της ΑΕΚ στο αποψινό (20:00, Cosmote Sport 1) παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι κιτρινόμαυροι καλούνται να διαχειριστούν το 3-0 της Νέας Φιλαδέλφειας και στη συνέχεια να πάρουν την πρόκριση. Αν έρθει αυτή με νίκη θα είναι το ιδανικότερο και στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών για τη συνέχεια.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίας Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Φερνάντες, αλλά και τον νεαρό μεσοεπιθετικό Μαχαίρα, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη αλλά έμεινε εκτός. Ο Ματίας Αλμέιδα πήρε μαζί του 25 παίκτες και αναμένεται να κάνει 7-9 αλλαγές στο αρχικό σχήμα, πηγαίνοντας σε συνταγή… “Αγιά Σοφιάς”.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Ντάικο, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης, Μαχαίρας.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι έχει στο μυαλό του ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ. Ωστόσο μια πρόβλεψη μπορούμε να την κάνουμε. Δηλαδή με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνας και τους Σιμάνσκι, Ελίασον, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτςστη μεσαία γραμμή. Ο Αραούχο θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Τσούμπερ. Χωρίς βέβαια σε όλα τα παραπάνω να αποκλείονται οι εκπλήξεις.