AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αλμέιδα έδειξε από την αρχή πως δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά

Τρελός όρος στο συμβόλαιο του Ματίας Αλμέιδα με την ΑΕΚ, με τον Αργεντίνο τεχνικό να μην υπολογίζει τα λεφτά και να λέει “φέρτε μου να υπογράψω”.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αλμέιδα μπήκε στον οργανισμό της ΑΕΚ ως κάτι το άγνωστο. Με τον καιρό όχι μόνο κέρδισε με τη δουλειά του τους πάντες, αλλά έγινε και σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Η αρχή έγινε από το εκτός έδρας διπλό στο Βόλο και στη συνέχεια η αποθέωση ερχόταν σε κάθε ματς.

Ο Ματίας Αλμέιδα, λοιπόν, είχε δεχτεί να υπογράψει και να συνεργαστεί με την ΑΕΚ, για πρώτη φορά στην Ευρώπη ως προπονητής, χωρίς να προβλέπεται αποζημίωση στην περίπτωση που τον απέλυαν πριν από την λήξη της συνεργασίας τους!!! Αυτό δεν στο υπέγραφε κανένας, πόσο μάλλον όταν απο την άλλη πλευρά υπάρχει στο συμβόλαιο προβλεπόμενο/συγκεκριμένο buy out!

Ο Αλμέιδα είχε προταθεί απο τον agent Διαννή στον Κονέ κι απο εκεί πήγε στον στον Γιάννη Παπαδημητρίου μαζί με άλλους… είκοσι υποψήφιους προπονητές. Ο τότε εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ δεν τον ήξερε αλλά τον μελέτησε, πήγε και τον συνάντησε, τον αξιολόγησε, τον επέλεξε και αποτέλεσε την τελική και ένθερμη πρόταση του ως “ο προπονητής της Αγιάς Σοφιάς” στον Μελισσανίδη! Τότε όλοι στον οργανισμό ΑΕΚ ήθελαν τον Κροάτη Ιβαν Λέκο.

Όμως επικράτηση το… άγνωστο και τελικά μέχρι σήμερα έχει έρθει η δικαίωση με την ΑΕΚ να βρίσκει τον προπονητή που επιθυμούσε εδώ και χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…