AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η δική μας ΑΕΚ αποτυπωμένη στο πάθος του Μήτογλου (0-2) τη Γκενκ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας

Μια ΑΕΚ με τσαμπουκά, πάθος και δύναμη βρέθηκε στο Βέλγιο όπου επικράτησε της Γκενκ και ενός περίεργου διαιτητή με 2-0 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Το πρέσινγκ ψηλά και η γρήγορη ανάκτηση της μπάλας τα πρώτα στοιχεία των κιτρινόμαυρων. Μια Ένωση που χρειάζεται σίγουρα μεταγραφές βασικών ώστε να δούμε ωραία πράγματα από έναν προπονητή (Ματίας Αλμέιδα) που δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο χάρη σε αυτογκόλ του Μουνιός και γκολ του Μήτογλου, με τους Πινέδα, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους – όπως φυσικά και ο Ματίας Αλμέιδα.

Η Ένωση είχε μαζί της αρκετούς φιλάθλους της στη “CegekA Arena”, όπου την τιμητική του είχε ο Πιερ Ντενιέ, που εργάστηκε επί 48 χρόνια στον βελγικό σύλλογο και αποσύρθηκε.

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε δύο διαφορετικούς σχηματισμούς, το 1-3-5-2 και το 1-4-3-3, με τον Αργεντίνο τεχνικό πάντως να δηλώνει μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης πως πρόκειται να δοκιμάσει πολλά συστήματα αρκεί να βρει αυτόν που ταιριάζει στην ΑΕΚ.

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΠΕ “ΟΧΙ” Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Μόλις στο 3ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από φάουλ του Μάνταλου από τα αριστερά, η κεφαλιά του Μήτογλου κατέληξε στον Μουνιός και εκείνος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, πέτυχε αυτογκόλ! Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με αυστηρό πέναλτι που παραχώρησε ο Σιμάνσκι, ωστόσο ο Αθανασιάδης μάντεψε σωστά και απέκρουσε το σουτ του Ντέσερς, κρατώντας το 1-0. Στο 23’, ο Έλληνας τερματοφύλακας σταμάτησε ξανά τον Νιγηριανό σε τετ α τετ, με τους κιτρινόμαυρους να φτάνουν εντέλει σε δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα!

ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΣΑΝ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Σκόρερ ο Μήτογλου, που πάλι βρέθηκε εκεί που έπρεπε μετά από εκτέλεση στημένου (κόρνερ αυτή τη φορά) και έπειτα από αναμπουμπούλα, σκόραρε με κοντινή προσπάθεια σαν σέντερ φορ. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματά της πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Γκαρσία είδε το σουτ του από πλάγια θέση να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα άλλαξε το σχηματισμό και όλη την 11άδα. Μια κεφαλιά του Κουέστα στο 53’ ήταν άστοχη, με τον Μπότο να βγαίνει τετ α τετ πέντε λεπτά αργότερα αλλά να ολιγωρεί και να χάνει την μπάλα. Οι καλύτερες στιγμές για τους Βέλγους ήταν η εκτέλεση φάουλ του Χέινεν στο 74’ που ανάγκασε τον Χατζηεμμανουήλ σε εκτίναξη και διώξιμο σε κόρνερ, με το επικίνδυνο γύρισμα του Πέιντσιλ στο 89’ (που έδιωξε ο Μοχαμάντι) να αποτελεί την τελευταία καλή στιγμή.

Γκενκ (Β. Βράνκεν): Φάντεφορντ, ΜακΚένζι (69’ Λουκούμι), Αρτεάγκα, Ίτο (69’ Μπιλάλ, 87’ Γκέσενς), Χέινεν, Ντέσερς (69’ Νέμεθ), Τρεζόρ (69’ Πέιντσιλ), Χροσόφσκι, Μουνιός, Όιεν (69’ Τζον), Κουέστα.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας, Ρότα, Γιόνσον, Τσούμπερ, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λ. Γκαρσία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν οι Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Μοχαμάντι, Κορνέζος, Λάτσι, Μουστακόπουλος, Γιούσης (81’ Ραντόνια), Μαχαίρας (77’ Τζ. Γκαρσία), Πινέδα, Μπότος, Κοσίδης.