AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ απέναντι στην Τόφας χωρίς τον κόσμο της

«Ποδαρικό» στο 2023 κάνει σήμερα (4/1, 19:30) η ΑΕΚ υποδεχόμενη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, την τουρκική Τόφας για το πρώτο παιχνίδι στα Play In του Basketball Champions League. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θέλει να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που θα της δώσουν την πρόκριση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο εκ των μελών του τεχνικού επιτελείου, Γιάννης Σιούτης, δήλωσε για τη σημερινή αναμέτρηση: «Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ ποιοτική ομάδα, με έμπειρους παίκτες, τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε, μέσα από την καλή μας άμυνα. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, για να είμαστε ικανοί να «χτυπήσουμε» στον αιφνιδιασμό και να εκτελέσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Παίζουμε χωρίς τον κόσμο μας (λόγω τιμωρίας) σ’ αυτόν το γύρο αγώνων, αλλά οφείλουμε, έστω κι έτσι, να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας, που αποκτήσαμε. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις χωρίς τον κόσμο στο πλευρό σου, αλλά πιστεύω, ότι θα είμαστε έτοιμοι ώστε ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης».

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο για την Basket League, ωστόσο θέλει να δώσει συνέχεια στις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες που πήρε στο γήπεδό της απέναντι σε Ρέτζιο Εμίλια και Καρσίγιακα τερματίζοντας δεύτερη στη φάση των ομίλων. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους «κιτρινόμαυρους», που θα έχουν διαθέσιμο και τον Αϊζέια Μάιλς, ενώ θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς την Τρίτη (10/1) στην Προύσα, δύο μέρες μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Αν χρειαστεί και τρίτο ματς, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και πάλι στα Λιόσια, χωρίς κόσμο.