AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Μαρόκο – Πορτογαλία ξυπνάει μνήμες στον Άμπραμπατ (video)

Ο Νορτνίν Άμραμπατ βρίσκεται στο Κατάρ για να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι μεταξύ Μαρόκο – Πορτογαλίας για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί θα δει τον αδερφό του, Σοφιάν για τον οποίο νιώθει υπερήφανος. Ένα ματς που ξυπνά μνήμες στον εξτρέμ της ΑΕΚ.

Μουντιάλ Ρωσίας 2018. Οι Πορτογάλοι προέρχονταν από το εντυπωσιακό 3-3 με τους Ισπανούς στο εναρκτήριο παιχνίδι τους, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ, ενώ το Μαρόκο είχε γνωρίσει την ήττα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με το Ιράν, με το αυτογκόλ του Μπουχαντούζ.

Η «σελεσάο της Ευρώπης» διψούσε για εκδίκηση, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας να μνημονεύουν το προηγούμενο παιχνίδι που τέθηκαν αντίπαλοι, 32 χρόνια πριν. Ο «CR7» δεν αστειευόταν και άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Μουτίνιο.

Στη συνέχεια, οι Ίβηρες προτίμησαν να κρατήσουν το υπέρ του σκορ και κλείστηκαν πίσω, με το Μαρόκο, που διέθετε ένα πολύ αξιόλογο σύνολο, να βγαίνει μπροστά, να επιτίθεται μαζικά και να χάνει αρκετές ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσα. Κάτι που δεν κατάφερε, με το σύνολο του Σάντος να παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Ωστόσο, η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από την επική αντίδραση του νυν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Νόρντιν Άμπραμπατ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές της αναμέτρησης για πέναλτι που δεν δόθηκε, αλλά εκείνους να έχουν διαφορετική άποψη. Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν αρκετά εκνευρισμένος με το εν λόγω περιστατικό, ρίχνοντας το φταίξιμο στο… νεοσύστατο τότε VAR, λέγοντας στην κάμερα πως «είναι μ@λ@κί@».