AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διεθνής Αυστραλός Κιάνου Μπάκους στα υπόψιν της ΑΕΚ

Δημοσίευμα της Daily Record αποκαλύπτει πως ο Κιάνου Μπάκους της Σεντ Μίρεν βρίσκεται στα υπόψιν της ΑΕΚ.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι ο εξής: «ο Μπάκους είναι στο μεταγραφικό ραντάρ της ΑΕΚ και της Γάνδης». Ο ποδοσφαιριστής έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων μετά την πολύ καλή του παρουσία στο Μουντιάλ του Κατάρ με την Εθνική Αυστραλίας.

«Η Γάνδη και η ΑΕΚ βρίσκονται στα ίχνη του αστέρα της Σέντ Μίρεν Κιάνου Μπάκους. Ο 24χρονος αμυντικός χαφ βοήθησε την Αυστραλία να φτάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια του Κατάρ κάνοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Δανία όπου η Αυστραλία επικράτησε 1-0, ενώ είχε μία τεράστια σύγκρουση απέναντι στην Αργεντινή. Ο Μπάκους τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων με όσα έκανε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ΑΕΚ και η Γάνδη έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του και ρώτησαν σχετικά τη Σεντ Μίρεν. Η ομάδα από τη Σκωτία προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδιαφέρον και αν η τιμή είναι σωστή μπορεί να πουλήσει τον Μπάκους. Επίσης, ομάδες από την Αγγλία παρακολουθούν τον παίκτη, όπως είναι η Κάρντιφ, η Χάντερφσλιντ και η Μίλγουολ» είναι το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Μπάκους έχει γεννηθεί στις 7 Ιουνίου του 1998, έχει ύψος 1,78 μ. και παίζει στη θέση του αμυντικού χαφ, ενώ το καλοκαίρι πήγε με μεταγραφή στη Σεντ Μίρεν, από τη Γουέστερν Σίνδεϊ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2024. Στο Μουντιάλ με την Αυστραλία πήρε χρόνο συμμετοχής και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του. Έπαιξε πέντε λεπτά ως αλλαγή τόσο κόντρα στη Γαλλία, όσο και κόντρα στην Τυνησία, ενώ έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Δανία για τη φάση των ομίλων, όπου η Αυστραλία κέρδισε 1-0 και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση. Στη φάση των «16» απέναντι στην Αργεντινή έπαιξε βασικός και έγινε αλλαγή στο 58’. Φέτος μετράει 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Σκωτίας και 1.116 αγωνιστικά λεπτά έχοντας δυο γκολ.