AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Βέλγοι γράφουν για Σιμάνσκι και Σταντάρ Λιέγης

Μπορεί ο Νταμιάν Σιμάνσκι να αγωνίστηκε λίγα λεπτά στα παιχνίδια της εθνικής Πολωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ωστόσο, οι Βέλγοι μπλέκουν το όνομά του σε ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης.

Το ενδιαφέρον της Σταντάρ για τον χαφ της ΑΕΚ, όπως γράφει η La Gazetta Express και έχουν αναπαραγάγει αρκετά άλλα Μέσα στο Βέλγιο, προέκυψε καθώς είναι πολύ πιθανό ο αμυντικός χαφ τους, Νικολάς Ρασκίν να αποχωρήσει τον Γενάρη. Έτσι αναζητούν τον αντικαταστάτη του: «Η Σταντάρ θέλει έμπειρο παίκτη του Μουντιάλ να αντικαταστήσει τον Ρασκίν», γράφει στο τίτλο του το δημοσίευμα και στο κείμενο τονίζεται:

«Η Σταντάρ θέλει να ενισχυθεί τον Γενάρη κι είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό αν θέλει να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο (σ.σ. αυτή τη στιγμή είναι 6η στο πρωτάθλημα Βελγίου). Η αναζήτηση γίνεται στο εξωτερικό και έφτασαν μέχρι την Ελλάδα. Εκεί χτύπησαν την πόρτα της ΑΕΚ για να ανοίξουν συζητήσεις. Η Σταντάρ έχει στο βλέμμα της τον Νταμιάν Σιμάνσκι, ο οποίος ήταν ενεργός στο Μουντιάλ με την Εθνική Πολωνίας. Ο σύλλογος της Λιέγης θα ήθελε τον Σιμάνσκι δανεικό με οψιόν αγοράς. Η ΑΕΚ θα ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί στη μεταγραφή, αλλά θα προτιμούσε να γίνει κανονικά».

Η ΑΕΚ δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με την πρόταση των Βέλγων περί δανεισμού με οψιόν. Ο Σιμάνσκι άλλωστε έχει συμβόλαιο με την Ένωση ως το 2024. Μόνο για πώληση και με αρκετά μεγάλο ποσό θα καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι οι άνθρωποι του Δικεφάλου.