AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Κλείδωσε” την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΚ (0-2) την Κηφισιά στη Ριζούπολη

Γκαρσία και Φαν Βέερτ οδήγησαν την ΑΕΚ στη νίκη με 2-0 επί της Κηφισιάς στο ένα από τα δύο παιχνίδια μεταξύ των ομάδων για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση έκανε το μεγάλο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά θα πρέπει να παίξει ένα ακόμα ματς με την ομάδα των Βορείων Προαστίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η πρώτη καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν για την Κηφισιά. Στο 18′ μετά από λάθος του Μουκουντί ο Κουιρουκίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Στάνκοβιτς, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ταλάλ σταμάτησε στα σώματα. Η Ένωση έδειξε να ξυπνάει διότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Τελικά οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στον γκολ με έναν απίστευτο τρόπο. Στο 34′ η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία από τα δεξιά κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ την έστειλε στα δίχτυα με τρομερό βολέ το οποίο χειροκροτήθηκε από τον Ματίας Αλμέιδα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Φαν Βέερτ βρήκε τον Γκαρσία αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή. Ωστόσο οι παίκτες του Δικεφάλου έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Στο 45+1′ ο Αραούχο δέχθηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή με τον Τσέτσιλα να υποδεικνύει πέναλτι, τον Τομ Φαν Βέερτ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος για το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ απλά κράτησε την κατοχή της μπάλας, κοντρόλαρε το παιχνίδι και “κλείδωσε” τη νίκη. Στο 50′ ο Γκαρσία γύρισε στον Αραούχο και εκείνος σούταρε ψηλά άουτ. Η απάντηση για την Κηφισιά ήρθε στο 60′. Ο Τετέι γύρισε από τα δεξιά και βρήκε τον Νάα, που όμως σούταρε συρτά άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 73′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη στιγμή για την Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάνταλος συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Φαν Βέερτ, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες. Στο 79′ ο Μπαρμπόσα σταμάτησε… όπως βρήκε τον Γκαρσία, πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε!

Κηφισιά (Γ. Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Παναγιώτου (93′ Σμπώκος), Παπασάββας, Πέιος (81′ Ιατρούδης), Ποζατζίδης (58′ Νάα), Ταλάλ (81′ Γκίνη), Τετέι, Κουιρουκίδης (58′ Καλλέργης).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (66′ Ρότα), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φράνσον (66′ Σιμάνσκι), Γκαρσία (88′ Σκόνδρας), Αραούχο (88′ Χριστόπουλος), Μάνταλος (81′ Πινέδα), Φαν Βέερτ.