AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρα με νίκη θέλει να κάνει η ΑΕΚ στη Λαμία

Η ΑΕΚ αρχίζει τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά στη Λαμία (21:30, Cosmote Sport 1) και καλείται να φύγει με τη νίκη. Η φετινή χρονιά είναι ιστορική καθώς η Ένωση μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στο σπίτι της, στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα!

O Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που δεν συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες. Άλλα προβλήματα ουσιαστικά δεν υπάρχουν και ο Αργεντινός τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του δίχως τον Σέρβο χαφ, έχοντας κατασταλάξει όμως όπως φαίνεται, στις επιλογές εν όψει Λαμίας. Συγκεκριμένα, ο Στάνκοβιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Βίντα δεξιά, τον Τζαβέλλα κεντρικό και τον Χατζισαφί αριστερά στην τριάδα. Στον άξονα, σαν κόφτης, θα ξεκινήσει ο Σιμάνσκι, με τους Γιόνσον – Πινέδα εσωτερικούς χαφ, τον Τσούμπερ αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Μάνταλο λίγο πίσω από τον Αραούχο σε μια διάταξη που τυπικά θα είναι 3-5-2, αλλά μπορεί να μετατρέπεται και σε 3-4-2-1, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Στην προσπάθεια αυτή η Ένωση θα έχει σύμμαχο την προϊστορία (που έχει καταγράψει 12 νίκες και 3 ισοπαλίες των δυο ομάδων σε 15 ματς), αλλά και τους φιλάθλους της, οι οποίοι (παρά την απαγόρευση για οργανωμένη μετακίνηση) αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στην εξέδρα.

Από την άλλη πλευρά η Λαμία θα παραταχθεί με επτά απουσίες, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σαράνοφ, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Τζανδάρη, Γιακουμάκη και Καραμάνο. Στην αποστολή περιλαμβάνονται οι: Γκαραβέλης, Τρόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκοράνοφ, Μπενίτες, Κορνέζος, Νούνιες, Σλίβκα, Σιμόν, Μπάμπης, Τσιλούλης, Βασιλακάκης, Τρούμπουλος, Μαργαρίτης, Αναγνωστόπουλος, Μανούσος, Ντε Βινσέντι, Τσούκαλος.

Θυμίζουμε πως πέρυσι η Λαμία έπαιξε την παραμονή της στη Super League στα μπαράζ παραμονής/ανόδου με την Βέροια και μπόρεσε με τη νίκη εκτός έδρας (1-2) και το 1-1 στην έδρα της να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.