ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ είναι και πάλι οικογένεια!

Η πρεμιέρα, όπως και κάθε πρεμιέρα, είναι αγχωτική. Είναι σαν να πηγαίνεις πρώτη μέρα στη δουλειά και δεν ξέρεις που σου πάνε τα… τέσσερα. Τα βήματά σου είναι προσεκτικά στα πρώτα λεπτά, ενώ με το πέρασμα του χρόνου λύνεσαι και γίνεσαι πιο άνετος. Έτσι ήταν και η ΑΕΚ χθες. Στην αρχή κόμπιαζε αλλά στη συνέχεια έκανε τα πράγματα απλά και κέρδισε με 3-0 μέσα στη Λαμία. Έστω κι αν χρειάστηκε τη λέξη τύχη και το δοκάρι στο πέναλτι της ομάδας της Φθιώτιδας. Χρειάζονται κι αυτά.

Μια ΑΕΚ που είχε δίπλα της τον υπέροχο λαό της. Από κάθε μέρος της Ελλάδας ταξίδεψαν οι 1000 και παραπάνω Ενωσίτες για να δουν επίσημα την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και το τι είναι αυτό το 3-5-2 που φτιάχνει ο Αργεντινός. Ξέρετε τι συγκράτησαν όλοι; Ότι η ΑΕΚ είναι και πάλι οικογένεια και πως ο τρελοΑλμέιδα κατάφερε να τους περάσει στην ψυχολογία τους πως παίζεται για την ομάδα, τους εαυτούς σας και για εμένα. Αυτό το εμένα το είδαμε στον πανηγυρισμό του Πινέδα με τον Μεξικανό να τρέχει και να γίνεται ένα κουβάρι με τον προπονητή του και τον πάγκο της Ένωσης. Ποδοσφαιρικό… παιδί ο Ορμπελίν του Ματίας!

Το 3-5-2 ναι μεν είναι ένα επιθετικό σχήμα, αλλά χρειάζεται και προσοχή. Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά έως πολύ στο πρώτο ημίχρονο να βγάλει συνδυασμούς, πόσο μάλλον φάσεις. Το πήγε μεθοδικά, με υπομονή και δικαιώθηκε! Το 3-0 γύρισε το χρόνο πίσω στο 1986 και στη μεγαλύτερη νίκη της ομάδας επί του Άρη στο Καυταντζόγλειο.

Σίγουρα η ΑΕΚ έδειξε πως χρειάζεται ακόμα ενίσχυση. Και πλάγια μπακ, και εξτρέμ και έναν φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του τρομερού Σέρχιο Αραούχο. Ο Τσίνο μπήκε ορεξάτος και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε. Πέτυχε δύο γκολ και αναστάτωσε την άμυνα της Λαμίας που είχε δύο δικά μας παιδιά. Τον Κορνέζο και τον Τζανετόπουλο. Όπως επίσης αναστάτωσε και με τις δηλώσεις του αρκετούς Ενωσίτες περί αρχηγίας και Μάνταλου.

Η Λαμία έφυγε και ο Βόλος ακολουθεί. Εκεί όπου περιμένουμε μέχρι την Τρίτη να μάθουμε σε ποια έδρα θα παίξουμε. Μέχρι τότε η διοίκηση της ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να επιλέξει. Μακάρι να είναι η “Αγιά Σοφιά” και η Νέα Φιλαδέλφεια. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει ε; Δεν χρειάζεται να σας γράψω… Λαϊκό προσκύνημα, πάρτι από τα παλιά και τα ιερά χώματά μας θα ομορφύνουν και πάλι. Θα ανθίσουν και οι τριανταφυλλιές μπροστά από την παλιά Σκεπαστή.