AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπάρχει πρόταση της ΑΕΚ για Ράιτ

Ο αθλητικός διευθυντής της Σεντερίσκε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης της ΑΕΚ για τον Χάτζι Ράιτ, το όνομα του οποίου ήρθε στην επιφάνεια το απόγευμα της Τετάρτης.«Είναι φυσιολογικό να επιστρέψει στη Δανία, διότι ανήκει σε μας, αλλά δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας στο Αννόβερο» είπε ο Έσμπεν Χάνσεν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Δανία, ο Χάνσεν υποστήριξε πως Αντάλιασπορ, Χαλ και ΑΕΚ είναι οι τρεις ομάδες που έχουν κινηθεί πιο δυναμικά για τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως και οι τρεις έχουν υποβάλλει προτάσεις για την απόκτηση του 24χρονου σέντερ φορ, ο οποίος επί της παρούσης έχει συμβόλαιο με τη Σεντέρισκε έως το 2024, ωστόσο λόγω υποβιβασμού στη 2η κατηγορία είναι έτοιμη να τον παραχωρήσει.

«Έχουμε λάβει πολλές συγκεκριμένες προσφορές για τον Ράιτ. Υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα σε αυτό το μέτωπο και αναμένω να πουληθεί σύντομα» ήταν τα λόγια πριν από μερικές μέρες του Χάνσεν.

Ο 24χρονος επιθετικός κατάφερε με τη φανέλα της Αντάλιασπορ να παίξει 2.025 λεπτά, έχοντας 34 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Τουρκίας αλλά15 γκολ και δύο ασίστ. Και αυτά ενώ την προηγούμενη σεζόν στη Δανία ήταν και πάλι άκρως αποδοτικός με 13 γκολ και δύο ασίστ σε 37 ματς και 2.328 λεπτά.

Να σημειωθεί πως ο παίκτης που είναι γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 1998, κατέχει την αμερικανική υπηκοότητα έχοντας καταγωγή από Λιβερία και Γκάνα.

Είναι τρεις φορές διεθνής με τις ΗΠΑ με ένα γκολ, ενώ έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πρώτο του γκολ με την Ανδρών, μάλιστα, το σημείωσε την 1η Ιουνίου του 2022, όπου οι ΗΠΑ επικράτησαν σε φιλικό με 3-0 του Μαρόκου.