AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ φέρνει ο Μελισσανίδης! Αυτός ναι είναι χαφ επιπέδου ΑΕΚ!

Χτίζει από τώρα για του χρόνου. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ και φέρνει στην Αθήνα μέχρι το καλοκαίρι με συμβόλαιο τριών μηνών, τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ!

Τον διεθνή Πολωνό χαφ,που μπορεί να παίξει ως 6άρι και ως 8άρι στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είναι αρχηγός της Κράσνονταρ. Πρόκειται για μια τεράστια μεταγραφή, την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης μέσω των ανθρώπων που έχει… βάλει για να ψήσουν τον ποδοσφαιριστή.

Ο Κριχόβιακ έχει πει ναι σε όλα τα θέλω της ΑΕΚ και αναμένεται άμεσα στη χώρα μας για να βοηθήσει την ομάδα ενόψει των πλέι οφ. Στόχος των κιτρινόμαυρων είναι να κρατήσουν τον διεθνή Πολωνό και μετά το καλοκαίρι, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μιλήσουν με την Κράσνονταρ με την οποία έχει ενεργό συμβόλαιο έως και το 2024. Παρόλα αυτά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία η FIFA έχει δώσει το δικαίωμα στους παίκτες να αγωνιστούν όπου θέλουν έως και τις 30 Ιουνίου.

Τις συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του παίκτη έκαναν οι Κονέ και Παπαδημητριου και επήλθε προφορική συμφωνία με το οκ του Μελισσανιδη που με την κίνηση αυτή δείχνει τα σχέδια του για την ΑΕΚ της “Αγία Σοφίας”.

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ είναι 32χρονος Πολωνός μέσος με τεράστια καριέρα σε Σεβίλλη, Παρί Σεν Ζερμέν, Λοκομοτίβ Μόσχας και Κράσνονταρ. Έχει ύψος 1.86 και αγωνίζεται με την ίδια άνεση 6άρι και 8άρι. Αποτελεί τον αρχηγό της Εθνικής Πολωνίας (86 συμμετοχές / 5 γκολ) αλλά και της Κράσνονταρ με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Σε πολύ μικρή ηλικία τον απόκτησε η Μπορντό Κ19 και ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας πολλά χρόνια στη Γαλλία. Έκανε την πρώτη του μεταγραφή στη Ρεμς και από εκεί τον απέκτησε η Σεβίλλη για 4,5 εκατομμύρια ευρώ το 2014. Στη Σεβίλλη παρέμεινε για δύο σεζόν, κατακτώντας τη μία από αυτές το Europa League, όπου σκόραρε στον τελικό, ενώ ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Το 2016 αποκτήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν με ποσό ρεκόρ 27,5 εκατ. ευρώ(!), όμως τις επόμενες σεζόν δόθηκε δανεικός στη Γουέστ Μπρόμγουιτς και την Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία τον απέκτησε τελικά έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2021 αποκτήθηκε από την Κρασνοντάρ για 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ο επόμενος σταθμός της καριέρας του τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι θα είναι η ΑΕΚ. Μέχρι τώρα στο ρωσικό πρωτάθλημα είχε 15 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ. Είναι εκ των αρχηγών της Εθνικής Πολωνίας με 86 συμμετοχές.