AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεκόρ καριέρας με ριμπάουντ από Φλιώνη και Φιλιππάκο

Σε μία εβδομάδα που του έφερε την επέκταση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ ως το 2025, ο Δημήτρης Φλιώνης «έγραψε» στο παρκέ και ένα νέο ρεκόρ καριέρας. Ο διεθνής γκαρντ έκανε σπουδαία δουλειά και στα ριμπάουντ –πέραν των εννιά πόντων, των τεσσάρων ασίστ και των τριών κλεψιμάτων του. Είχε εννιά ριμπάουντ επίδοση που συνιστά νέο ρεκόρ καριέρας αφού είχε οχτώ στο ματς της 13ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος με τον Άρη κόντρα στον Ηρακλή στο Ιβανώφειο.

Ακόμη ο Φλιώνης με τους εννιά πόντους που είχε, ξεπέρασε τους 600 στην 144η εμφάνιση του στην κατηγορία.

Εξαιρετική δουλειά έκανε και ο Παναγιώτης Φιλιππάκος με οχτώ πόντους και εννιά ριμπάουντ. Η δεύτερη επίδοση είναι η κορυφαία του στη Stoiximan Basket League αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε ξεπεράσει τα έξι, στο φετινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Κατά τα άλλα…

*Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, ο Νίκος Παππάς μπήκε και… τυπικά στην πρώτη 20άδα των κορυφαίων «κλεφτών» της Stoiximan Basket League αφού έφτασε τα 292 και ξεπέρασε τον Χρήστο Χαρίση (290).

*Μπορεί να μην έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ με τρεις διαδοχικές διψήφιες επιδόσεις ασίστ –μετά τις 12 με τον Απόλλωνα Oscar και τις 10 με τον Άρη, αρκέστηκε στις επτά τελικές πάσες- όμως ο Κίνο Κολόμ έφτασε για πρώτη φορά σε επίδοση 20+ πόντων αφού σημείωσε 24. Η προηγούμενη καλύτερη του Ισπανού ήταν εκείνη των 19 στο ματς με τον Προμηθέα.

Ακόμη με τις επτά ασίστ που είχε, ο Κολόμ έγινε ο 27ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό. Παράλληλα, ο Ισπανός σημείωσε έξι τρίποντα (6/7) όσα είχε συνολικά στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις του (6/27).

*Ο Ίαν Χάμερ είχε 16 πόντους και έγινε έτσι ο 63ος ξένος παίκτης στην ιστορία της «Ένωσης» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 200.

*Σε ομαδικό επίπεδο η ΑΕΚ έφτασε στην κορυφαία φετινή επίδοση της στις ασίστ, έχοντας 28 και ξεπερνώντας εκείνη των 22 που είχε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της με τον Απόλλωνα Oscar και τον Άρη. Δεν ήταν μακριά από την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της που ήταν οι 31 ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels για τη σεζόν 2018-19.