AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Η χιλιοταλαιπωρημένη Βασίλισσα της φετινής σεζόν ψάχνει επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα

Η χιλιοταλαιπωρημένη Βασίλισσα της φετινής σεζόν ψάχνει επιστροφή στις νίκες και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει στο σημερινό ματς (17:15, ΕΡΤ3) με αντίπαλο το Λαύριο να το κάνει πράξη. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά στην 3η αγωνιστική των Play Out της Basket League.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση της συνολικής κατάταξης, δηλαδή στην 1η θέση των Play Out, με ρεκόρ 10-14 και στοχεύει να μείνει εκεί, για να προκριθεί στα Play Offs.

Η σημερινή αντίπαλός της, είναι πολύ κοντά, αφού έχει ρεκόρ 9-15 και ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην 8η θέση. Με νίκη σήμερα, η Ένωση πιθανότατα θα «κλειδώσει» μία θέση στην πρώτη οκτάδα, άρα και τη συμμετοχή στα Play Offs. Φυσικά, μένει να φανεί το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα στο παρκέ, με δεδομένο ότι την τελευταία εβδομάδα, υπήρξε η αποχή των παικτών από τις προπονήσεις, με μόνη εξαίρεση το τελευταίο διήμερο.

Το σημερινό ματς είναι κεκλεισμένων των θυρών μετά τη σχετική απόφαση του αθλητικού δικαστή: «Επιβάλλεται στην ΑΕΚ ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014) ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ για διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από θεατή με courtside seat, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 1971 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 26-3-2024».

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος ο Ηλίας Ζούρος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες, Μπράντον Νάιτ (μερική ρήξη περονιαίων τενόντων αριστερού κάτω άκρου), Δημήτρη Φλιώνη (ενοχλήσεις στη μέση) και Τζόρνταν Μόργκαν, που έχει τεθεί εκτός του ρόστερ, λόγω του τραυματισμού του (μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού αγκώνα).

Επίσης, στις ΗΠΑ είναι ο Τζάστιν Τίλμαν, που ούτως ή άλλως είναι τραυματίας (κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός).

Από την άλλη, ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε υποστεί μια κάκωση στο δεξί χέρι, στον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα στην Πάτρα, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και έβγαλε τις δύο προπονήσεις που έγιναν στο διήμερο που πέρασε (12-13/04) χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις.