ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος οι μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους – Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί

Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο το οποίο όσο πλησιάζει η άνοιξη τόσο περισσότερο ανοίγει το πεδίο συζήτησής του.

Aναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου έπειτα από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης, να αποφασίσει εάν θα πρέπει να καταργηθούν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Άλλωστε πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο καταστρατηγείται πλήρως πλέον, αφού ελάχιστοι φορούν πια μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές έχουν περιορισθεί, ενώ δεν επιβάλλονται και πρόστιμα.

Οι επιστήμονες της επιτροπής φαίνεται ότι θα συμφωνήσουν με το αίτημα της κυβέρνησης, με πολλούς βέβαια να θεωρούν πως πρέπει οι μάσκες να καταργηθούν λίγο αργότερα. Όπως και να ‘χει θα υπάρχει σύσταση να τις φορούμε σε εξωτερικούς χώρους όταν όμως υπάρχει συνωστισμός.

Σε ότι αφορά στις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, αυτές δεν αναμένεται να καταργηθούν αφού η κυβέρνηση σκοπεύει να είναι το τελευταίο μέτρο που θα πάψει να υφίσταται.