ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξι από τους συλληφθέντες της δολοφονίας του Άλκη είχαν προσκλήσεις στον περσινό τελικό του Κυπέλλου

Σάββατο 22 Μαίου 2021 και στο ΟΑΚΑ διεξάγεται ο τελικός κυπέλλου ποδοσφαίρου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, υπό το φόβο επεισοδίων αλλά και εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων, αποφασίζει να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών.

Μόνο 100 άτομα παρακολούθησαν εκείνο το ματς, με τις ομάδες να δικαιούνται μόλις 11 προσκλήσεις.

Δηλαδή ο ΠΑΟΚ είχε δικαίωμα να δώσει 11 προσκλήσεις σε δικούς του ανθρώπους, όπως φυσικά και ο Ολυμπιακός.

Παρά την απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών, χούλιγκαν της ομάδας του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, στον παράνομο σύνδεσμο της Μαινάνδρου, ο οποίος έκλεισε μετά τη δολοφονία του Αλκη.

Θέλησαν να κάνουν πορεία, αν και η Αστυνομία είχε απαγορεύσει τις συναθροίσεις υπό το φόβο επεισοδίων. Υπήρξαν κάποιες συγκρούσεις, έπεσαν μολότοφ και βεγγαλικά κι ευτυχώς δεν έγιναν σοβαρά επεισόδια.

Το ενδιαφέρον από αυτή την ιστορία είναι άλλο. Μέσα στην ομάδα των χούλιγκαν του ΠΑΟΚ που μαζεύτηκε στην Ομόνοια ήταν και οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη.

Αστυνομικός που κατέθεσε για την υπόθεση, μια κατάθεση που περιέχεται στη δικογραφία για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη, από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, έρχεται να συνδέσει τους συτλληφθέντες με εκείνον τον τελικό, τον περασμένο Μάιο.

Ο αστυνομικός καταθέτει τα εξής, όπως φαίνεται και από το επίσημο έγγραφο: «Περαιτέρω διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία μας ότι ο Carciu, o Demirazi (Γ), Χατζηκωνσταντίνου (Δ), Σαρακατσάνος (Ε), Κουμαρόπουλος (Θ) και Κάμβο (Ι) είχαν ελεγχθεί από αστυνομικές Υπηρεσίες στην Αθήνα στις 23-05-2021 στον τελικό του αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ. Άλλο τίποτε δεν έχω να προσθέσω».