AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γιαννίκης μακιγιάρει την ΑΕΚ

Κανείς δεν τρίβει τα μάτια του από την… μπαλάρα που παίζει η ΑΕΚ γιατί δεν την παίζει. Απλά ο Αργύρης Γιαννίκης κάνει ότι ένας κανονικός προπονητής. Ποντάρει στα υπέρ της ομάδας του που είναι η μεσοεπιθετική της γραμμή και προσπαθεί να φτιάξει μια συμπαγή άμυνα. Έχει καταφέρει να μακιγιάρει την ΑΕΚ.

Για την ώρα βαδίζει σε σωστό δρόμο βάσει των αποτελεσμάτων. Η Ένωση μετράει «τρεις στις νίκες» νίκες με τον 41χρονο τεχνικό στον πάγκο της, καθώς έχει ξεπεράσει το εμπόδιο των Ατρομήτου (3-0), Βόλου (1-3) και χθες το βράδυ του Άρη στο ΟΑΚΑ (2-1).

Πρόκειται για επίτευγμα που δεν έχει πετύχει ούτε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, σε καμία από τις τρεις θητείες του στον«κιτρινόμαυρο πάγκο.

Το πιο πρόσφατο ξεκίνημα με «3 στα 3» για προπονητή που ανέλαβε την ΑΕΚ ήταν του Νίκου Κωστένογλου τη σεζόν 2019/20 και κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη μία χρονιά νωρίτερα.

Ο Κωστένογλου είχε αρχίσει με 4/4, κερδίζοντας Τραμπζονσπόρ (0-2), Αστέρα (2-3), Λαμία (2-0) και Παναιτωλικό (0-1), μέχρι να διακοπεί το σερί του σε ένα 2-2 με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ουζουνίδης είχε αρχίσει στο πρωτάθλημα με 3/3 και νίκες επί ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), Αστέρα (0-1) και Πανιώνιο (4-0), προτού έρθει η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0.

Έχουν υπάρξει, βέβαια, και άλλοι προπονητές με ανάλογη επίδοση, όμως ο πιο πρόσφατος ήταν ο Φερνάντο Σάντος την αγωνιστική περίοδο 2001/02.