ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Κάτι σάπιο υπάρχει…

Δεν χρειαζόταν η απίστευτη απόφαση Έλληνα διεθνή διαιτητή να κρεμάσει τη σφυρίκτρα του για να επαναλάβουμε την πασίγνωστη φράση από τον Άμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ: ”Κάτι σάπιο υπάρχει στη βασίλειο της Δανιμαρκίας… ”.

Το πράγμα μιλάει μόνο του. Διαιτητής να σηκωθεί να φύγει μόνος του, είναι από τα άγραφα. Από ηλικία 35 χρονών ο Μάνος Σκουλάς τα παράτησε. Απίστευτο. Με μια γραπτή δήλωση σοβαρή και διακριτική που λέει πολλά. Πάρα πολλά.

Δεν είναι οι αιχμές κατά του Άγγλου αρχιδιαιτητή. Ποιος είναι ο Κλάτενμπεργκ; Όποιος τον θεωρεί υπεύθυνο είναι εκτός πλάνου. Σιγά που θα τα βάλουμε με έναν ξένο. Ότι αυτός φταίει για τη σαπίλα στη Δανιμαρκία. Κάνει αυτά που κάνει ο εν λόγω Κλάτενμπεργκ διότι ικανοποιεί αυτούς που τον επέλεξαν.

Η αλήθεια είναι αυτή που λέει ξεκάθαρα ο παραιτηθείς Σκουλάς: Δεν σέβονται τον Έλληνα διαιτητή. Και ότι μερίδιο σ’ αυτή την κατάσταση έχουν οι ίδιοι οι διαιτητές και οι κάποτε διαιτητοπατέρες.

Η διαιτησία είναι ένας άλλος κόσμος, ξεχωριστός από το ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής ανήκει στη διαιτησία, όχι στο ποδόσφαιρο. Μην τα μπερδεύουμε. Άλλο πολιτική, άλλο δικαιοσύνη, άλλο αστυνομία. Δυστυχώς η διαιτησία δεν είναι ανεξάρτητη, δεν την θέλουν αυτοδύναμη. Είναι γιουσουφάκι των ισχυρών του ποδοσφαίρου οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεφτυλίζουν διαιτητές, να τους διώχνουν. Η ποδοσφαιρική κοινότητα επιλέγει τους διαιτητές, τους ορίζει σε αγώνες, τους τιμωρεί.

Πηγή: apodytiriakias.gr