ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ αποκτά μέταλλο χάρη στον άνθρωπο που έχει στον πάγκο

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι ένας άνθρωπος που παρουσιάζεται καλά διαβασμένος στα ματς και ήρεμος στις αποφάσεις του. Ήταν αυτό που χρειαζόταν μια ομάδα που στην τριετία και βάλε που ακολούθησε μετά το πρωτάθλημα, είχε μια ταραγμένη ψυχοσύνθεση. Το πέρασμα της ΑΕΚ από την έδρα της ομάδας με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, έχοντας βάλει τρία γκολ και έχοντας χάσει ευκαιρίες ξεκάθαρες για κάμποσα ακόμα, αποτελεί ένα άκρως θετικό μήνυμα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Σήμερα μπορεί τη δόξα με τις δύο ασίστ και το ένα γκολ να την παίρνει ο Τσούμπερ, αλλά τι να μπει κανείς για έναν αναγεννημένο Καρίμ, που έκανε γκολ, είχε την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Άμραμπατ για να έρθει στη συνέχεια της φάσης και το δεύτερο γκολ από τον Τσούμπερ. Ένας Στάνκοβιτς σε πολύ καλή κατάσταση, ένας τερματοφύλακας όπως ακριβώς πρέπει να είναι ο άνθρωπος που υπερασπίζεται τα καρέ της Ένωσης. Ο Βράνιες έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ενώ και οι δύο ακραίοι μπακ της ομάδας, έκαναν καλή δουλειά
απέναντι σε μια άκρως επικίνδυνη ομάδα. Ο Μήτογλου παρά το σοβαρό σφάλμα που έκανε στα πρώτα στάδια του ματς το ισορρόπησε, το κέντρο πήγε περίφημα και όλα λειτούργησαν ρολόι στο Πανθεσσαλικό. Λαχταρήσαμε όλοι με τους δύο τραυματισμούς και ειδικά με εκείνον του Λιβάι Γκαρσία, αλλά ευτυχώς όλα είναι καλά με τον άσο από το Τρίνιταντ.

Ο Γιαννίκης και το τιμ του, γιατί δεν πρέπει να το λησμονούμε και αυτό, παρουσιάζει ένα σύνολο που έχει όλο και περισσότερες δυνάμεις και εμφανίζεται ολοένα και πιο αθλητική. Με ποδοσφαιριστές που έχουν ατομικό ταλέντο, αλλά έμενε να διδαχθούν να παίζουν και σαν ομάδα. Θεωρώ πως όσο θα περνάει ο καιρός, ακόμα και αν στραβώσουν κάποια αποτελέσματα, υπάρχει στον πάγκο ένας άνθρωπος που θα μεταφέρει ηρεμία στους παίκτες του. Γιατί το κλειδί σε αυτή την ομάδα, ίσως λίγο περισσότερο απ’ όσο σε άλλες, είναι η ψυχολογία. Σε μια ομάδα που είχε εύθραυστη ψυχολογία, το πιο σημαντικό ήταν να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα λειτουργεί με ηρεμία, σε καθεστώς πίεσης, που πάντοτε υπάρχει στην ΑΕΚ.

Η Ένωση αντιμετώπισε μια εχθρική διαιτησία και απόψε στο Πανθεσσαλικό, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ένα τέρμα που μάλλον έχει περάσει τη γραμμή από το κόρνερ του Μάνταλου, ένα πέναλτι μάλλον πολύ αυστηρό και μια κόκκινη που δεν δόθηκε ποτέ πάνω στον Γκρίλο. Άλλη ΑΕΚ, χωρίς καθαρό μυαλό θα μπορούσε εύκολα να έχει υποστεί τρικυμία σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ωστόσο το στοιχείο που πραγματικά αποδεικνύει πως κάτι αλλάζει θεαματικά, είναι το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, δεν έπεσαν ποτέ στην λούμπα που πήγαν να τους ρίξουν οι αντίπαλοί τους και τελικά έφυγαν με το διπλό, αφού κατάφεραν εκείνοι δύο καίρια χτυπήματα στην ψυχολογία του Βόλου με τα γκολ πριν το ημίχρονο.

Η ΑΕΚ μετά από αυτή τη νίκη μπορεί να κοιτάζει ψηλά. Ωστόσο δεν χρειάζεται αυτό να συμβεί με καθεστώς αλαζονείας. Το κεφάλι κάτω και πολλή και σκληρή δουλειά είναι αναγκαίο να βγει. Η ομάδα προχωράει παρακάτω και πάει ματς με το ματς για να κάνει ταμείο στο τέλος.