AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Με 100 τρελαμένους Originalistes η ΑΕΚΑΡΑ μέθυσε την χαντμπολική Ευρώπη

Τρέλανε πάλι την χαντμπολική Ευρώπη, η «μισή» ΑΕΚ, που πήγε στη Γαλλία χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μυλωνά και Λέμος και κέρδισε τη Νιμ (26-27). Την ΑΕΚ δεν τη σκιάζουν πλέον, ούτε προβλήματα, ούτε απουσίες, ούτε η διαφορά μπάτζετ, καθώς πρόκειται για μια ομάδα που δεν φοβάται, ούτε τα μεγαλύτερα ονόματα στο ευρωπαϊκό χάντμπολ.

Έχοντας 100 τρελούς «Ενωσίτες» που στάθηκαν δίπλα της και την στήριξαν με… ORIGINAL τρόπο και μέσα στο σπίτι της Νιμ, η ΑΕΚ θριάμβευσε, έκανε το «2 στα 2» στον όμιλο και έδειξε ότι η πρόκριση στους «16» του EHF European League, είναι πλέον αποκλειστικά στο χέρι της.

Η ΑΕΚ είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε το κακό πρώτο τρίλεπτο, όπου οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 5-1. Στη συνέχεια όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια ισορρόπησαν εντελώς την κατάσταση, κι αν δεν έκαναν κάποια αβίαστα λάθη, δεν θα πήγαιναν καν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας πίσω στο σκορ με 16-14.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γάλλοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν στο σκορ και κάποια στιγμή το έκαναν (22-17), αλλά η ΑΕΚ δεν τους άφηνε και στα μισά του δευτέρου μέρους, το σκορ ήταν στο 22-20. Δεκατρία λεπτά πριν το τέλος, η διαφορά έπεσε στο ένα γκολ (23-22) ενώ στο πεντάλεπτο, η «Ένωση» είχε ισοφαρίσει σε 25-25 και ο τιτάνας Πέτρος Μπουκοβίνας απέκρουσε πέναλτι! Στο τελευταίο πεντάλεπτο έσπασαν καρδιές, οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 26-25, αλλά ο Καλόμοιρος ισοφάρισε σε 26-26, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ήρθε όμως η τεράστια ανατροπή, με τον Πλάθα να σκοράρει και η ΑΕΚ να φεύγει με το «διπλό».

Νιμ – ΑΕΚ 26-27

Νιμ: Τομπί 7, Ακουεβίλο 4, Χισχάμ 4, Πογέτ 4, Μινέλ 2, Ρεμπισόν 1, Γιάκομπσεν 1, Ντουπί 1, Γκιγού 1, Σαλού 1, Ντέρισμπουργκ, Γκαγιέγο, Γκιμπερνόν, Πουλιέζ, Ντεσμπονέτ, Πολ.

ΑΕΚ: Τζηράς 8, Πλάθα 5, Αραμπατζής 2, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος 2, Μπριάτκα 1, Νικολαΐδης 1, Μόγια 1, Μπεριά 1, Λέμος, Κοτσιώνης, Μπεντζιλαλί, Μπουκοβίνας, Άντζελιτς.