ΣΚΕΨΕΙΣ

Μας έβγαλε αισιοδοξία μεσοεπιθετικά, μας προβλημάτισε στα μετόπισθεν

Έβγαλε γούστα η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ιωνικό, αλλά δεν μπορώ να κρύψω πως με προβλημάτισε για μια ακόμη φορά με την αμυντική της λειτουργία. Πιστεύω αυτό τον προβληματισμό τον έχουν όλοι οι Ενωσίτες που έβλεπαν στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα τον Ιωνικό να κάνει τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Ευτυχώς ήρθε νωρίς το γκολ με τον Λε Ταλέκ και η σωστότατη αποβολή του Ρομαό στο 33′ και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με οκτώ νέα μεταγραφικά αποκτήματα στην 11άδα της. Με τους Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην πεντάδα της άμυνας. Τον Λε Ταλέκ ως αμυντικό χαφ, τον Άμπραμπατ και τον Αραούχο. Θα μου πει κάποιος γιατί βάζει Βράνιες και Αραούχο αφού ξέρουν από ΑΕΚ. Εγώ θα πω πως δεν παύει να έρχονται σε μια νέα ομάδα με διαφορετικό υλικό. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν ακόμα δύο μεταγραφές. Αυτές των Τσούμπερ και Γέβτιτς.

Τι είδα στην πρεμιέρα: Μια ΑΕΚ η ομάδα ήταν μαγκωμένη σε αυτό το πρώτο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα. Όπως μαγκωμένος ήταν και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο. Λογικό γιατί σκέφτηκε “αν στραβώσει το ματς τι γίνεται;”. Η ΑΕΚ δεν μπήκε δυνατά για να καθαρίσει μια και έξω το παιχνίδι. Μπήκε ψάχνοντας τα πατήματά της. Μην ξεχνάμε πως ο Μιλόγεβιτς με τα νέα υλικά που έχει στα χέρια του πρέπει να φτιάξει ένα σύνολο που θα πάει για πρωτάθλημα. Αυτό που τραγούδησαν οι οπαδοί που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. “ΑΕΚ γερά πρωτάθλημα ξανά” – “ΑΕΚΑΡΑ γερά και πρωτάθλημα θα πάρουμε ξανά”, ήταν τα δύο συνθήματα των Ενωσιτών.

Μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ ήταν πολλή καλή. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν πέρασαν στο τερέν Τσούμπερ και Σιμάνσκι η ΑΕΚ έβγαλε γούστα. Ο διεθνής Ελβετός κατάφερε να σηκώσει τον κόσμο από τα καρεκλάκια του ΟΑΚΑ και να τον αποθεώσει. Δικαίως! Στο πρόσωπο του Τσούμπερ ο ΑΕΚτζής βλέπει τον παίκτη που περίμενε από καιρό. Αν δέσει και ο Γέβτιτς που πέρασε μετέπειτα στον αγωνιστικό χώρο, τότε θα δούμε ομορφιές.

Θέλω να σταθώ στον Άμπραμπατ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος του πρώτου ημιχρόνου και για τις δύο ομάδες. Αν και προχωρημένης ηλικίας, έδειξε ορεξάτος, σπρίνταρε και κατάφερε να πάρει την αποβολή του Ρομαό. Θετικό πρόσημο και για τον Βράνιες, ο οποίος ήταν αυτός που ξεχώρισε στην τετράδα της άμυνας. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, με εξαίρεση το 23ο δευτερόλεπτο που μπήκε ανάμεσα σε αυτόν και τον Τζαβέλλα ο Τουράμ και παραλίγο να κάνει τη ζημιά.

Αυτός όμως που με προβλημάτισε, όπως και την κερκίδα ήταν ο Μάνταλος. Από δικά του λάθη δημιουργήθηκαν τα κενά στην άμυνα και έβγαλε αντεπιθέσεις ο Ιωνικός, με τον προπονητή του, Δημήτρη Σπανό να έχει γεμίσει πολύ σωστά το κέντρο του και να μπλοκάρει όσο περισσότερο μπορούμε την ΑΕΚ. Ελπίζω να ρολάρει ο Πετράν και να δούμε ωραία πράγματα και από εκείνον. Από έναν παίκτη που έχει κριθεί σωστά για τις εμφανίσεις του, αλλά και δεν έχει προστατευθεί όσο πρέπει από τη διοίκηση.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός πως σε αυτή την πρεμιέρα που βάφτηκε στα κιτρινόμαυρα, για την ΑΕΚ σκόραραν τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Λε Ταλέκ, Άμπραμπατ και Τσούμπερ. Ιδανικό.

Πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στο κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Εκεί θα συναντήσουμε ένα συγκρότημα όπως είναι αυτό του Νίκου Νιόπλια αρκετά σκληρό αμυντικά που μπορεί όμως να κάνει τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από την αρχή μέχρι το τέλος για να έρθει το διπλό. Μόνο η νίκη υπάρχει στο μπλοκάκι του Μιλόγεβιτς, ο οποίος θα πρέπει να ψάξει τον τρόπο για να την πάρει. Στο Ηράκλειο θα βρούμε και δύο δικά μας παιδιά. Τον Μηνά Λυσάνδου και τον Μανώλη Βογιατζάκη.