ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πορεία πρωταθλητισμού εκτός έδρας η ΑΕΚ, με το ΟΑΚΑ να παραμένει το… Νταχάου της!

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία παρουσίασε η Superleague ενόψει της σημερινής αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστικών των πλέι οφ της Superleague.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι πως έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας παρά στο ΟΑΚΑ, αλλά και ότι έχει δεχτεί 39 γκολ στο πρωτάθλημα στα 30 παιχνίδια της και απ’ όλες τις ομάδες που βρίσκονται στην 6άδα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Η ΑΕΚ είναι πέντε βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό ενόψει του αθηναϊκού ντέρμπι, αφού όμως είχαμε εντυπωσιακή εναλλαγή. Η ΑΕΚ μπήκε με 48 βαθμούς στα Playoffsκαι ο Παναθηναϊκός με 45. Μετά από δύο αγωνιστικές, που η ΑΕΚέκανε δύο ήττες, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 49 και την πέρασε. Και στις δύο επόμενες με την ΑΕΚ να κάνει δύο νίκες και τον Παναθηναϊκό δύο ήττες, όλα άλλαξαν πάλι. Είναι πλέον ένα ντέρμπι, που για την ΑΕΚ μπορεί να σημάνει άλμα τετράδας και για τον Παναθηναϊκό αγώνα επιβίωσης.

Η ΑΕΚ

Με τις δύο ήττες στο ξεκίνημα των Playoffsη ΑΕΚ έπεσε από την τρίτη στην πέμπτη θέση, αλλά οι νίκες στο «Κλεάνθης Βικελίδης»επί του Άρη και με τον Αστέρα Τρίπολης την έφεραν μαζί με τον ΠΑΟΚ τρίτη, και πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ ελπίζει η νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη να είναι σημείο καμπής για την πορεία της. Τις ζευγάρωσε με τον Αστέρα Τρίπολης, μετά από μια τετράδα ηττών. Είχε χάσει τρία για το πρωτάθλημα και τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου στην έδρα της από τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ λοιπόν νίκησε στα δύο τελευταία του πρωταθλήματος, αφού είχε χάσει τα τρία προηγούμενα.
Έχει χάσει πέντε από τα οκτώ τελευταία επίσημα, δύο από τον ΠΑΟΚ, δύο από το Βόλο και ένα από τον Ολυμπιακό.

Οι τρεις ήττες στο πρωτάθλημα πριν νικήσει την Άρη, ήταν ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ της ΑΕΚστην ιστορία της Α’ Εθνικής/SuperLeague.

Έχει χάσει τρία από τα πέντε τελευταία, αφού δεν είχε ήττα στα τέσσερα προηγούμενα.

χασε τα τρία από τα πέντε τελευταία, αφού είχε χάσει πέντε στα προηγούμενα 25.

Έχει τώρα τρεις νίκες στα οκτώ τελευταία πρωταθλήματος.

Κέρδισε πέντε από τα τελευταία 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, αφού είχε αμέσως πριν, τον Ιανουάριο, τέσσερις νίκες στη σειρά.

Έκανε μια ήττα στα οκτώ πρώτα, αλλά επτά στα 22 που ακολούθησαν.

Δεν έχει ισοπαλία στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά από αυτή στη Λεωφόρο με το σημερινό της αντίπαλο, Παναθηναϊκό.
Έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα. Έχει να κρατήσει το «μηδέν» από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, μοναδικό από τα 10 τελευταία, που το κατάφερε.

Έχει μαζέψει 29 βαθμούς εκτός έδρας και 25 στην έδρα της!

χει δεχτεί 39 γκολ στο πρωτάθλημα στα 30 παιχνίδια της, τα περισσότερα από όλες τις ομάδες της εξάδας.Στο Κύπελλο απέκλεισε τον Απόλλωνα και το Βόλο, ενώ έχασε στον πρώτο ημιτελικό στην έδρα της από τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Από τις 27 Δεκεμβρίου ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ, ξεκινώντας την τέταρτη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ.Αντικατέστησε τον Μάσιμο Καρέρα.