ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πεντοζάλης με Σάκχοφ και Τάνκοβιτς

Στην κανονικότητα επέστρεψε η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων που κέρδισε τον ΟΦΗ στην Κρήτη με 2-0 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν ανώτερη και κατάφερε με τα γκολ των Σάκχοφ (43′) και Τάνκοβιτς (71′) να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο και να σκαρφαλώσει και πάλι στη 2η θέση με 40 βαθμούς.

Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έσφιξε το χώρο της μεσαίας γραμμής και με πολυτιμότερους τους Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς, αλλά και Γαλανόπουλο που αγωνίστηκε ακόμα και ως δεξί μπακ μπόρεσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από μια δύσκολη έδρα.

Η ΑΕΚ πήγε με το υπέρ της 0-1 στα αποδυτήρια, χάρη στο τέρμα του Σάκχοφ στο 43’. Ο Σιμάνσκι εκτέλεσε κόρνερ, ο Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Ουκρανό χαφ να έρχεται με δεύτερη -κοντινή- κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο τέρμα για την Ενωση ήρθε στο 71′ όταν οι νεοεισελθόντες Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να στέλνει με άψογο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Μία φάση που ξεκίνησε και αυτή από τον Σιμάνσκι.

Η ΑΕΚ έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη για τις κίτρινες και για τα καθαρά μαρκαρίσματα που δινόντουσαν φάουλ

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν – Βούρος (59’ Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης) – Ουές, Στάικος (69’ Ντε Γκούζμαν), Μεγιάδο, Νέιρα, Στάρτζεον – Σαρδινέρο (82’ Καστάνιος).

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Μπακάκης (74’ Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56’ Νεντελτσιάρου), Λόπες – Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ – Γκαρσία (74’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάντ (66’ Ολιβέιρα), Αλμπάνης (67’ Τάνκοβιτς).