ΣΚΕΨΕΙΣ

Tactical Analysis ΑΕΚ – ΑΕΛ: Ετσι μπήκαν τα 5 γκολ της αναμέτρησης (video)

Το aek24hours.gr μπαίνει πιο βαθιά στο παιχνίδι της ΑΕΚ με αντίπαλο την ΑΕΛ και σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν τα συνολικά 5 γκολ της αναμέτρησης.

Η Ενωση πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μαχαίρα στο 55ο λεπτό με ένα εξαιρετικό τελείωμα από τον νεαρό εξτρέμ, ο οποίος κατέβασε την μπάλα με το στήθος και χωρίς δεύτερη σκέψη έπιασε το σουτ για το 1-0. Στη συγκεκριμένη φάση, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα πατάει περιοχή με έξι παίκτες (Παουλίνιο, Σάκχοφ, Μαχαρία, Αλμπάνη, Ολιβέιρα, Μάνταλο) ενώ ο Σιμόες βρίσκεται στο ημικύκλιο της περιοχής.

Το 1-1 γίνεται από προσωπική ενέργεια του Σπαρβ. Η μπάλα φτάνει στα πόδια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ με την ΑΕΚ πάντως να έχει κλείσει καλά το χώρο έχοντας πέντε παίκτες κοντά στην μπάλα, έναντι τριών της Λάρισας, αλλά ο Σπαρβ κάνει την… μπούκα στην περιοχή των κιτρινόμαυρων και δυνατό σουτ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Τσιντώτα.

Στο 72’ η ΑΕΚ παίρνει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Μετά από λάθος της άμυνας της ΑΕΛ και ενώ η Ενωση έχει γεμίσει το χώρο μεταξύ μεσαίας γραμμής και περιοχής της Λάρισας με έξι παίκτες, ο Σιμόες πασάρει γρήγορα στον Μάνταλο κι εκείνος με ασίστ δίνει στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δείχνει πως σκοράρουν οι επιθετικοί για το 2-1.

Εξι λεπτά αργότερα (78’) η ΑΕΚ έχει κερδίσει κόρνερ από τα αριστερά. Η περιοχή της ΑΕΛ έχει γεμίσει με ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά ο Μάνταλος αποφασίζει να «σπάσει» την μπάλα εκτός περιοχής στον Σιμόες, ο οποίος με κεραυνό κάνει το 3-1.

Το τελικό 4-1 έρχεται στο 89’. Ο Τάνκοβιτς αφήνει δίπλα του και από τα δεξιά στον Μάνταλο. Εκείνος βλέπει τον Γαλανόπουλο ο οποίος είναι ξεμαρκάριστος εκτός περιοχής, αφού δύο παίκτες της ΑΕΛ μαρκάρουν με τα μάτια, με αποτέλεσμα να πιάνει μονοκόματο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.