ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΣΚΕΨΕΙΣ

Αστείο να μιλάει ο Αλμέιδα για μεγάλο ρόστερ όταν οι μισοί αποδεκατίζονται στα Σπάτα

Ο Στήβεν Αβραμίδης γράφει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στο dailytripes σε συνεργασία με το AEK24HOURS για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ στη Λεωφόρο απέναντι στην Καλλιθέα, δεν κατάλαβε γιατί έμεινε στον αγώνα μέχρι το τέλος ο Μάνταλος και θεωρεί αστείο ο Αλμέιδα να μιλάει για μεγάλο ρόστερ όταν οι μισοί αποδεκατίζονται στα Σπάτα.

Δύσκολο φαινόταν το παιχνίδι. Αιτία οι πολύ καλές εμφανίσεις της Καλλιθέας αλλά και οι προπονήσεις του Αλμέιδα, που στην ουσία είναι αστείο να μιλάει για πολύ μεγάλο ρόστερ όταν οι μισοί αποδεκατίζονται στα Σπάτα.

Είχα σοβαρό ενδιαφέρον για το παιχνίδι αυτό κι οφείλω να πω ότι περίμενα τα πράματα χειρότερα. Όμως ευτυχώς διαψεύστηκα στο πρώτο ημιχρόνιο. Η ΑΕΚ ήταν καλή και πολλή οργανωμένη. Προσπαθούσε με υπομονή να κατεβάσει την μπάλα χωρίς να αφήνει εκτεθειμένη και την άμυνα της. Θα μπορούσε να έχει σε καλύτερη μέρα τον Κοϊτά, τον Μάνταλο και τον Περέιρα, αλλά μην ξεχνάμε ότι έπαιζε απέναντι σε πολλή δουλεμένη ομάδα.

Αν λοιπόν συγκρίνω τα προηγούμενα παιχνίδια της Καλλιθέας κόντρα στους άλλους δύο του ΠΟΚ, οφείλω να πω ότι η ΑΕΚ έκανε καλύτερη εμφάνιση. Στην ουσία δεν κινδύνεψε πίσω, ενώ μπροστά με κύρια έκφραση το δεξί της άκρο, προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του αντιπάλου. Ένας αντίπαλος πολύ δυνατός, που όμως ευτύχησε να έχει και σε πολλή καλή μέρα τον τερματοφύλακα του, που έσωσε τουλάχιστον δυό γκολ.

Η ομάδα μας είχε κορυφαίο τον Σιμάνσκι βασικά αλλά και δυνατό τον Πινέδα με τον Ελίασον. Είχε σαφώς την κατοχή της μπάλας, πολλές καλές μεταβιβάσεις και την στόφα της πιο βαρειάς φανέλας. Έπαιξε όσο μπορούσε στο πρεσάρισμα, στην αλληλοκάλυψη και στην σωστή επιθετικότητα. Άλλοτε από τα δεξιά κι άλλοτε από τον άξονα. Κάποιες φορές προσπαθώντας να βρει τον σέντερ φορ άμεσα και κάποιες φορές με σέντρες. Εντάξει το παιδί αυτό δεν ξέρει μπάλα αλλά και τι να κάνουμε; Από αυτόν περιμένουμε. Ελπίζω στο δεύτερο μέρος να βελτιωθούν οι αρνητικοί κάπως και να κρατηθεί ο ψηλός ρυθμός της αγωνιστικότητας.

Δεν μας έκανε σοφότερους το δεύτερο μέρος. Περίπου ίδια εικόνα είχε με το πρώτο, με την ΑΕΚ να είναι η καλύτερη ομάδα, με την κατοχή της μπάλας και με πιο επικίνδυνες τελικές. Φυσικά απειλήθηκε δυό φορές αρκετά σοβαρά αλλά κι αυτό μέσα στη λογική του αγώνα είναι, όσο δεν βάζεις γκολ κι όσο επιτρέπεις στον αντίπαλο να κάνει όνειρα. Και γιατί να μην κάνει εξ άλλου, όταν βλέπει ότι δεν έχεις σέντερ φορ κι ότι παίζεις μέχρι το τέλος με τον Μάνταλο !!!!!

Ο Αλμέιδα το πάλεψε αλλά είναι κι αυτός αιχμάλωτος των φαντασιώσεων του. Ο Σιμάνσκι δεν κατάλαβα γιατί βγήκε, ούτε γιατί ο Μάνταλος έμεινε μέσα. Το γύρισμα του Πινέδα στον άξονα ήταν πολύ σωστό κι έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη της ομάδας. Κι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, εκτός από τον βαθμό – αν δεν μπορείς να πάρεις ένα παιχνίδι τουλάχιστον μην το χάνεις, βλέπω μια βελτίωση στον τομέα αυτό -, είναι η υψηλή αγωνιστικότητα της ομάδας με τα μέσα που έχει. Μην ξεχνάμε ότι είναι γυμνή στο κέντρο.

Πού φτάσαμε, ε; Να είμαστε ευχαριστημένοι που παίξαμε καλύτερα και δεν χάσαμε από την Καλλιθέα. Δεν είναι ότι ανέβηκαν οι μικροί, οι μεγάλοι είναι της πλάκας πλέον. Όμως συνεχίζουμε στο τούνελ που έχουμε μπει και το οποίο προέβλεπε την ισοπαλία, σαν την πρώτη γκέλα της σκοτεινής οδού. Άλλωστε και πέρσι τα ίδια είχαμε κάνει με την Κηφισιά, οπότε δεν χάσαμε και τίποτα σαν βαθμολογικό κέρδος. Μην ασχολείστε με το γόητρο. Έχουμε σοβαρότερα θέματα, όσο κι αν ο Περέιρα πράγματι ανέβηκε στο δεύτερο μέρος, κι αν ο Πινέδα πέρασε κι αυτός στους άξιους καλύτερους.

Ό,τι και να ψάξει ο Αλμέιδα με την ένταση, με Πιερό και Μάνταλο είναι αδύνατον να το πετύχει. Φυσικά είχε τον Κοϊτά σε κάκιστη μέρα ενώ ο Πήλιος νόμιζε ότι παίζει σε τελικό Ευρώπης. Δεν πειράζει όμως. Άμα δεν του έχουν σφυρίξει ότι χωρίς κέντρο δεν γίνεται τίποτα, ας διαβάσει τα xgoals κι ας βολευτεί με την στατιστική. Αυτήν που θα βολέψει μπόλικους μέχρι την Κυριακή…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *