AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Δύσκολη έξοδος στη Μάλαγα για τη Βασίλισσα

Από την Ισπανία και συγκεκριμένα από τη Μάλαγα ξεκινάει το ταξίδι της ΑΕΚ για τη φάση των “16” της Basketball Champions League. Η Ένωση δοκιμάζεται στην έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα και θέλει να αρχίσει με το δεξιό τις υποχρεώσεις της στο αποψινό (21:30, Cosmote Sport 4) παιχνίδι.

Οι δύο πρώτοι του γκρουπ, θα είναι αυτοί που θα πάρουν και την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού. Εν συνεχεία, στους «8» του BCL, οι ομάδες που θα φτάσουν εκεί, θα παίξουν σε σειρά best of three (σ.σ. στις 2 νίκες), με το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει πρώτες στους ομίλους τους, στους «16». Ακολούθως, οι 4 νικητές θα προκριθούν στο Final-4.

Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται από χθες Τρίτη (24/01) στην Ανδαλουσία και πήγε εκεί μέσω Κωνσταντινούπολης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν δύο απουσίες. Αυτοί είναι οι Τιμ Φρέιζερ (σ.σ. τράβηγμα στο δεξί πόδι) και Αλεξάντερ Μάντσεν. Ο Φινλανδός φόργουορντ/σέντερ της Βασίλισσας, είχε μείνει εκτός αγώνα, για προληπτικούς λόγους, στο ματς της Πάτρας κόντρα στον Απόλλωνα το περασμένο Σάββατο (21/01) για τη Basket League, ενώ δεν είχε παίξει ούτε ο Αμερικανός γκαρντ. Κατά τα άλλα, διαθέσιμοι για το φετινό ευρωπαϊκό ντεμπούτο τους, θα είναι οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Κώστας Γόντικας.

Φυσικά στην Ισπανία η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνη! Θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο της, αφού από την περασμένη εβδομάδα, είχαν τεθεί σε κυκλοφορία, τα εισιτήρια για αυτή την αναμέτρηση, για τους φίλους της ΑΕΚ. Αξίζει να προσθέσουμε ότι στο εναρκτήριο ματς του ομίλου στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη (24/01), η Γαλατάσαραϊ κέρδισε εύκολα τη Λιμόζ με 100-73.