Ο Λιβάι Γκαρσία ανοίγει το δρόμο στον Πιερό
Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης γράφει για την αποχώρηση του Λιβάι Γκαρσία με προορισμό τη Σπαρτάκ Μόσχας και το πώς αυτή επηρεάζει την επιθετική λειτουργία του Δικεφάλου.
Η πρόταση για τον Λιβάι Γκαρσία και τελικά η μετακίνηση του στην Ρωσία έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις της Ένωσης και ιδίως στις τάξεις των οπαδών οι οποίοι ανησυχούν για την συνέχεια της σεζόν. Το ερώτημα που γεννήθηκε σε μεγάλο οπαδικό κομμάτι της ΑΕΚ αφορά το αν μπορεί η όχι να ανταποκριθεί η ομάδα στην δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και των πλέι οφ. Από την ομάδα δεν έχει γίνει καμία απολύτως προεργασία για την απόκτηση επιθετικού και δεν φαίνεται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να κινείται για την αγορά κάποιου ελεύθερου φορ. Ωστόσο μια πρόταση της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ δεν θα μπορούσε να μην συγκινήσει τους ιθύνοντες των κιτρινόμαυρων ούτε τον ίδιο τον Λιβάι Γκαρσία που ο κύκλος του στην Ελλάδα φαινόταν να έχει κλείσει εδώ και κάποιους μήνες.
Οι σχέση μεταξύ ενός ποδοσφαιριστή και ενός κλαμπ είναι λογικό κάποια στιγμή να οδηγείται στον κορεσμό. Αυτό που λαϊκά λέμε ότι «πιάσαμε ταβάνι». Αυτό ακριβώς συνέβη και στην σχέση της ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία. Οι δυο πλευρές έζησαν αρκετά δυνατές στιγμές (χαρές και λύπες) από την στιγμή που ο Ίλια Ίβιτς τον έφερε το 2020 από την άσημη Μπέιταρ Ιερουσαλήμ. Απογοητεύσεις, ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί, σκληρές ήττες σε ντέρμπι, αλλά και ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, ευρωπαϊκές συμμετοχές και συγκινήσεις στο ωραιότερο γήπεδο της Ελλάδας. Ο Λιβάι Γκαρσία φεύγει γεμάτος από την Ένωση και οι κιτρινόμαυροι αποχαιρετούν έναν εξαιρετικό παίκτη και χαρακτήρα ο οποίος τίμησε την φανέλα με τον Δικέφαλο και η πώλησή του αποτελεί την μεγαλύτερη έως τώρα του συλλόγου. Έτσι γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια win-win συνθήκη.
Τι μέλει γενέσθαι όμως έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία; Εδώ θα μπορούσε να πει κανείς πως όλα ίσως γίνονται για κάποιο λόγο. Και δεν χρειάζεται απαραίτητα ο λόγος αυτός να οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Η αποχώρηση του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ανοίγει τον δρόμο στον πιο καθαρόαιμο φορ που διαθέτει η ομάδα αυτή τη στιγμή. Στον Φραντζντί Πιερό. Ο Πιερό ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του στην Ένωση πετυχαίνοντας δυο γκολ σε λιγότερο από δυο βδομάδες (με Βόλο και Παναθηναϊκό). Από εκεί και πέρα όμως έχασε την θέση του βασικού φορ από τον Λιβάι Γκαρσία έτσι ώστε να χάσει την συνέπειά του με τα δίχτυα παρότι συνολικά έχει φτάσει τα 5 τέρματα.
Έτσι ο Πιερό αναμένεται πλέον να καθιερωθεί στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης και να αποτελέσει βασική και αναντικατάστατη λύση έως το τέλος της φετινής χρονιάς. Φυσικά στην ίδια θέση μπορεί να αγωνιστεί και ο Μαρσιάλ ο οποίος έως τώρα αγωνίζεται κατά κόρον ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Κατά συνέπεια, η αποχώρηση του Λιβάι Γκαρσία αναμφίβολα αφαιρεί σημαντικά χαρακτηριστικά από το επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ, ωστόσο μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία μιας πιο ομοιογενούς συνθήκης στην επίθεση, απελευθερώνοντας τον Πιερό και αποσυμφορώντας το δυσκίνητο ρόστερ που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.