Θετικοί οιωνοί

Είδα το πρώτο φιλικό; Για να είμαι ειλικρινής, είδα το πρώτο ημιχρόνιο μόνο. Βλέπετε ήμουν στη Λήμνο για τετραήμερο κι ακούγοντας οτι όλη η ομάδα θα άλλαζε στο δεύτερο μέρος, είπα να μην ασχοληθώ. Μάλλον έχασα βάσει αυτών που διάβασα. Δηλαδή έχασα τον Πινέδα αλλά δεν πειράζει. Η ακρογυαλιά ήταν μάλλον καλύτερη ανταμοιβή πρόσκαιρα και η αναμονή για την έκπληξη του μέλλοντος, ακόμα πιο ανοιχτή.

Φυσικά δεν θα πούμε τίποτα για συμπεράσματα ή για την δουλειά του προπονητή. Αυτά είναι αστεία πράματα τόσο για την εποχή όσο και για την ομάδα που ακόμα είναι κολοβή σε διάφορες θέσεις. Αφήνω στην άκρη αυτά τα περίεργα που διαβάζουμε οτι η Γκενκ έπαιζε στο γήπεδο της, οτι ήταν η πρόβα τζενεράλε της και λοιπά. Διότι ας υποθέσουμε οτι είχαμε χάσει. Θα λέγαμε διαφορετικά; Όχι βέβαια. Μην ξεχνάμε το πέναλτυ που έπιασε ο Αθανασιάδης. Η περίοδος αυτή είναι μόνο για τον προπονητή που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το ρόστερ. Αυτό εξ άλλου φάνηκε όταν ξεκίνησε με 3-5-2 ( μας το λέγανε 3-1-4-2 ) και προχώρησε με κανονικό 4-3-3.

Συμπεράσματα λοιπόν όχι, όμως κάποιες παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν. Με πρώτη και καλύτερη αυτή την ένταση που έβγαλε ο Αλμέιδα και που νομίζω οτι μεταδόθηκε κάπως και στο τερέν. Αυτό φαινόταν από την αλληλοκάλυψη και την αγωνιστική διάθεση. Θα μπορούσα να πω και από κάποιον αλτρουϊσμό μεταξύ των παικτών αλλά ας μην το κάνουμε και μελό. Μπορεί αυτά να οφείλονταν και στο πρώτο φιλικό παιχνίδι. Σίγουρα όμως η ένταση μεταξύ των αντιπάλων δεν οφείλεται εκεί. Εκεί μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο λατίνικο μεταλλάκι που σίγουρα είναι προϊόν του χαρακτήρα του προπονητή. Θέλει βέβαια κάποια προσοχή αυτό για την συνέχεια.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αναβάθμιση του κέντρου. Οι δυό παίκτες που ήρθαν θα είναι χρήσιμοι αλλά ήταν ήδη στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα. Μια ομάδα που εύχομαι να μην μείνει μόνο σε αυτούς διότι θα έρθουν και τραυματισμοί και κάρτες και κούραση. Όμως την δουλειά τους την έκαναν : εφάρμοσαν τις εντολές του Αλμέιδα και έσφιξαν τις γραμμές. Έβγαλαν επιθετικό πρεσάρισμα, κοντινές πάσες με ακρίβεια και ταχύτητα. Δεν τα είχαμε αυτά πέρσι.

Θετικό είναι επίσης οτι πάμε για την μεταγραφή του πρώτου στόπερ αλλά με μια σημειολογία. Οτι η ομάδα κατέβηκε να παίξει με αυτούς που ήδη διαθέτει κι άρα δεν έχουμε κάποιον παροπλισμό με το καλημέρα για να παίξει ο καινούργιος. Οπότε ο Αλμέιδα βλέπει και τι μπορεί να πάρει από καποιον που δεν θα λογίζεται σαν βασικός, αυτός θα βλέπει οτι κάπως υπολογίζομαι και φυσικά η ομάδα σταδιακά θα ισχυροποιείται σε μια θέση που δεν χρειάζεται και τόση τακτική. Χημεία χρειάζεται, όχι όμως τακτική.

Αργά λοιπόν πάμε , όμως σταθερά. Πολύ σημαντικό ρε παιδιά αυτό, όπως και η επιστροφή του Μαροκινού στην προετοιμασία. Όπως και οι αλλαγές των συστημάτων που δείχνουν οτι το ψάχνει ο προπονητής στην κατεύθυνση της ομαδικής τακτικής αλλά κι αυτών που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους ρόλους στο παιχνίδι ανάλογα με τον αντίπαλο. Εγώ μόνο θετικούς οιωνούς βλέπω αυτήν την στιγμή και χαίρομαι διότι είχα γίνει συνώνυμο της γκρίνιας. Και θάταν κρίμα να γκρινιάζαμε από τώρα. Ας έχουμε γεμάτες τις μπαταρίες για αργότερα ( πλάκα κάνω ).