ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΣΚΕΨΕΙΣ

Μαρσιάλ: Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης αναλύει πως ο Άντονι Μαρσιάλ υπέγραψε στην ΑΕΚ και γιατί ο διεθνής Γάλλος επιθετικός αποτελεί την μεγαλύτερη –βάσει χρηματιστηριακής αξίας- μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Μαρσιάλ είναι και με την βούλα παίκτης της ΑΕΚ και αποτελεί με διαφορά την μεγαλύτερη μεταγραφή της φετινής ελληνικής μεταγραφικής περιόδου. Και όχι μόνο αυτό. Το αξιοσημείωτο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι αποτελεί την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Μα πώς, θα αναρωτηθεί κάποιος, είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή ένας παίκτης που αποκτήθηκε ελεύθερος; Και εξηγώ… Δεν είναι μόνο ότι αποκτήθηκε ένας free agent παίκτης. Πρόκειται για έναν παίκτη 29 ετών, διεθνή με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, έχοντας 317 συμμετοχές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σκοράροντας 90 τέρματα!

Μιλάμε επίσης για έναν παίκτη που η χρηματιστηριακή του αξία το 2018 άγγιξε τα 65.000.000 ευρώ, ενώ ακόμα και σήμερα η αξία του φτάνει τα 10.000.000 ευρώ! Ποτέ η ΑΕΚ δεν διέθετε εν ενεργεία έναν παίκτη που η αξία του να έχει φτάσει σε τέτοια ιλιγγιώδη ύψη. Και για να μην φανώ άδικος σημειώνω ότι η τωρινή αξία του Λιβάι Γκαρσία φτάνει τα 13.000.000 ευρώ την ώρα που το φράγμα των 10.000.000€ το ξεπέρασε μόλις πριν από λίγους μήνες. Τα ποσά αυτά προκαλούν ζάλη και σίγουρα η ΑΕΚ δεν μας συνήθισε σε τέτοια… μεγαλεία. Ωστόσο, η νέα διοίκηση δείχνει με το καλημέρα τις προθέσεις της και την νέα λογική και νοοτροπία που προσπαθεί να σπείρει.

Ωστόσο, δέον να τονιστεί ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ποσά και χρήμα. Όλα πρέπει να αποδειχθούν στο γήπεδο. Και θα ρωτήσει κάποιος: «έχει κάτι να αποδείξει ο Μαρσιάλ;» Προφανώς. Ο Μαρσιάλ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ με ένα συμβόλαιο της τάξεως των 3.500.000 ευρώ το χρόνο, το οποίο θα λαμβάνει για τα επόμενα τρία χρόνια. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η απόλυτη πρόκληση. Μια πρόκληση τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Δικέφαλο. Η μέγιστη πρόκληση είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να «αναστήσει» την καριέρα του Μαρσιάλ.

Αυτό φυσικά απαιτεί χρόνο και υπομονή. Επιπρόσθετα, απαιτεί σωστή διαχείριση από τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος θα πρέπει να τον εντάξει ομαλά στην νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Διότι ο Μαρσιάλ δεν ήρθε στην ΑΕΚ για να «ξεκουράζει» τον Πιερό και τον Λιβάι Γκαρσία. Προτεραιότητα για την ΑΕΚ είναι να γίνει ο Μαρσιάλ βασικός και αναντικατάστατος στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης. Και αυτό είναι το σωστό. Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης, με τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα συμβόλαιο, δεν θα μπορούσε να έχει συμπληρωματικό ρόλο στην Ένωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *