ΣΚΕΨΕΙΣ

Διακαής πόθος της ΑΕΚ ο Κορέα

Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης κάνει… πρεμιέρα στο AEK24HOURS και γράφει για τον Χοακίν Κορέα ο οποίος αποτελεί τον μεγάλο μεταγραφικό στόχο του Δικεφάλου και αναλύει τις πιθανότητες και τον τρόπο απόκτησής του.

Ο Κάρλος Χοακίν Κορέα ξεκίνησε την καριέρα του από την Εστουδιάντες και το Γενάρη του 2015 αποκτήθηκε από την Σαμπντόρια έναντι 8.400.000 ευρώ! Το καλοκαίρι του 2016 τον αγόρασε η Σεβίλλη για 18.200.000 ευρώ! Δύο καλοκαίρια αργότερα έκανε την Λάτσιο να δαπανήσει ένα ποσό της τάξεως των 17.850.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της! Την αγωνιστική περίοδο μάλιστα 2019-20 πραγματοποίησε μια εκπληκτική χρόνια πετυχαίνοντας συνολικά 10 τέρματα στην Serie A και στο Europa League!

Ομοίως επιτυχημένη ήταν και η αμέσως επόμενη σεζόν σκοράροντας 11 γκολ σε 38 συμμετοχές! Το καλοκαίρι του 2022 έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του με την μετακίνηση του στην Ίντερ. Μια μεταγραφή που κόστισε 27.300.000 ευρώ. Τέλος, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Γαλλία ως δανεικός για λογαριασμό της Μαρσέιγ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα προσέγγισε τον παίκτη και του γνωστοποίησε την πρόθεση του να ενταχθεί στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Ο Δικέφαλος έτσι έθεσε ως πρωταρχικό στόχο να αντικαταστήσει τον Εζεκιέλ Πόνσε με τον Κορέα. Φυσικά, δεν πρόκειται για απλή υπόθεση, καθώς μιλάμε για ένα παίκτη του οποίου το κασέ αγγίζει τα 3.500.000 ευρώ, ενώ για τον ίδιο έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η Μπέτις!

Έτσι η ΑΕΚ αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ολοκληρώσει το deal προκειμένου να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Χοακίν Κορέα. Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Κατά συνέπεια είτε θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Νεραντζουρι και έπειτα θα δοθεί δανεικός στην Ένωση, είτε θα αποκτηθεί δανεικός από τους κιτρινόμαυρους και θα συμφωνηθεί υποχρεωτική option αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κορέα είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής και η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 6.000.000 ευρώ.