AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα δεδομένα με τους διεθνείς της ΑΕΚ

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για την νέα αγωνιστική περίοδο ξεκινά στις 21 Ιουνίου με τον Ματίας Αλμέιδα να μην υπολογίζει σε κάποιους διεθνείς.

Συγκεκριμένα, δεν θα υπολογίζεται ο Ορμπελίν Πινέδα καθώς το Μεξικό θα συμμετέχει στο διευρυμένο Copa America που θα λάβει χώρα από τις 20 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου στα γήπεδα των ΗΠΑ και μίνιμουμ αναμένεται να φτάσει ως τα προημιτελικά αρχές Ιουλίου.

Στη διοργάνωση θα βρίσκεται και το Περού, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον ως τα τέλη Ιουνίου θα έχει υποχρεώσεις ο Αλεξάντερ Κάλενς, εάν τελικά παραμείνει στην ΑΕΚ κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

Από κει και πέρα υπάρχουν οι «σίγουροι» διεθνείς της ΑΕΚ για το Euro στα γήπεδα της Γερμανίας είναι ο Ντομαγκόι Βίντα και ο Ντάμιαν Σιμάνσκι. Ο Βίντα βρίσκεται στην προεπιλογή της Κροατίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμπεριληφθεί και στην τελική λίστα, ενώ η Πολωνία θα ανακοινώσει κατευθείαν τις τελικές της επιλογές στις 29 Μαΐου και η λογική λέει πως ο Σιμάνσκι θα είναι μέσα σε αυτές. Το Euro ξεκινάει στις 14 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 14 Ιουλίου με τις Κροατία και Πολωνία να έχουν δεδομένα υποχρεώσεις ως τις 24 και 25 Ιουλίου αντίστοιχα και βλέπουμε.

Υποχρεώσεις έχουν και οι Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στη Σερβία και Στίβεν Τσούμπερ στην Ελβετία. Ο «Γκάτσι» είχε επιστρέψει στην Εθνική Σερβίας μετά από μια τριετία απουσίας, ενώ ο Τσούμπερ παρότι αποτελούσε σταθερή επιλογή στην Εθνική Ελβετίας, το τελευταίο διάστημα «κοβόταν».

Τέλος ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς αποτελεί την πέμπτη επιλογή της Εθνικής Αυστρίας και οι πιθανότητές του για να μπει στην τελική λίστα είναι ελάχιστες