ΣΚΕΨΕΙΣ

Μην… κλαίτε πριν πεθάνει κάποιος, ακόμα είναι ζωντανός…

Με τα εάν και τα θα, έπρεπε να ήμασταν ήδη πρωταθλητές. Όμως αυτοκτονήσαμε. Γιατί η ΑΕΚ είδε τρεις φορές όπως είπε και ο Αλμέιδα να περνάει από μπροστά της το πρωτάθλημα και να μην το αγκαλιάζει. Φυσικά δεν τελείωσε τίποτα. Υπάρχει μια τελευταία ζαριά την Κυριακή και όλα είναι πιθανά. Μπάλα είναι και γυρίζει. Μπορεί οι εκπλήξεις να είναι πολλές. Καλό θα είναι να απομακρυνθούν όσοι έχουν προβλήματα υγείας διότι μπορεί να ζήσουμε κάτι το οποίο δεν το έχουμε ξαναζήσει. Κι αυτό διότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε… φρικιαστικά με τη δολοφονία του Μιχάλη από το αδελφάτο Κροατών – Παναθηναϊκών, αλλά μας χρωστάει κάτι. Μια χαρά στο τέλος. Ένα χαμόγελο. Και που ξέρετε μπορεί να χαμογελάσουμε εμείς. Την Κυριακή βάζουμε τα κίτρινα, στήνουμε ακόμα ένα πάρτι και φωνάζουμε για την αγαπημένη μας Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως.

Στα του χθεσινού παιχνιδιού, η ΑΕΚ εμφανίστηκε απροετοίμαστη, άνευρη, ανούσια, χωρίς πυγμή, πάθος, θέληση και τσαμπουκά για τη νίκη. Μας πίκρανε πολύ το γεγονός ότι ενώ είχαμε την ευκαιρία με διπλό να πανηγυρίσουμε τον τίτλο δεν το κάναμε. Το αν έρθει το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα το δείξει ο χρόνος. Θα ήταν πιο γλυκό αν ερχόταν χθες. Αλλά είπα… Με τα εάν και τα θα, δεν κάνεις τίποτα.

Σωστά έκανε λοιπόν και ανέλαβε την ευθύνη ο Αλμέιδα. Η ευθύνη του ήταν ότι είχε 17 μέρες να προετοιμάσει την ομάδα και δεν το έκανε. Δεν μπορεί να μπαίνει ο 37άρης Άμραμπατ στο 62′ και να παίρνει… αμπάριζα όποιον έβλεπε μπροστά του τη στιγμή που οι συμπαίκτες του είχαν ύφος μπλαζέ. Υπεύθυνος της χθεσινής ήττας είναι ο Αλμέιδα. Το ξέρει και ο ίδιος. Το αν κοιμήθηκε το βράδυ ή όχι ποσώς με ενδιαφέρει. Εμείς δεν κοιμόμαστε βράδια. Επίσης ο Αλμέιδα έχει ευθύνη ότι… εξαφάνισε τον Λιούμπισιτς έναν παίκτη που τον απέκτησες για να “κλειδώσεις” το πρωτάθλημα και τον έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 1 ώρα. Και σε αυτό το διάστημα; Πέτυχε δύο γκολ και είχε πέντε ασίστ! Ακόμα ευθύνη έχει ότι… εξαφάνισε τον Πήλιο για να χρησιμοποιήσει τον Χατζισαφί δίχως εξηγήσεις συν τα ελληνόπουλα. Όλα θα τα δείξει ο χρόνος και η επόμενη μέρα.

Πλέον αν έρθει το πρωτάθλημα θα είναι προϊόν δώρου από τον Άρη και όχι από δική σου αγωνιστική ικανότητα. Διότι όποτε έπρεπε να ήσουν έτοιμη ως ΑΕΚ δεν ήσουν. Την κανονική ομάδα την είδαμε κόντρα σε Ατρόμητο στο Περιστέρι και Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν μιλάω για τα ευρωπαϊκά ματς με την Ντιναμό που κι εκεί μας βγήκε η ψυχή.

Αλλά μια συμβουλή σε όλους μας/σας: Μην κλαίτε πριν… πεθάνει κάποιος! Ακόμα είναι ζωντανός…