ΣΚΕΨΕΙΣ

Όλα θα πάνε στη διαπραγμάτευση Μελισσανίδη – Καρυπίδη

Κρύα κάθισα να δω το παιχνίδι. Όπως και να το κάνεις, η Κυριακή είναι αυτό που απασχολεί αυτήν την στιγμή τον οργανισμό ΑΕΚ. Και δεν περίμενα και τίποτα το σπουδαίο, αφού πάντα υπάρχει και ρεβάνς. Κάπου εκεί πρέπει να βρισκόταν κι ο Αλμέιδα, αν πρόλαβε να συνέλθει από τον Ρέμο.

Περιμέναμε αυτό το εκτεταμένο rotation. Δεν περιμέναμε να λείπουν πάλι οι κοτάρες Γαλανόπουλος και Μάνταλος. Που επειδή δεν βγήκαν στο γήπεδο πάλι, αναγκάστηκε να παίξει ο Σιμάνσκι πάλι ( μάλλον βέβαια θα έπαιζε αφού πήγαινε για ξεκούραση ο Βίντα ) αλλά κι ο Πινέδα. Όλα τα άλλα μάλλον ήταν λογικά στο επίπεδο της κατάρτισης της ενδεκάδας.

Δεν ήταν λογική η απόδοση της ΑΕΚ όμως. Φαίνεται ότι οι αναπληρωματικοί μπροστά, δεν ψάχνουν κάποια ευκαιρία για να γίνουν βασικοί. Μιλάω κύρια για τον Πόνσε και τον Πισάρο. Πολύ ρηχά νερά. Σχεδόν ανύπαρκτοι. Πιο πολύ κέφι είχε ο ξεζουμισμένος Τσούμπερ, παρά αυτοί. Και μαζί με τον τραγικό Ελίασον, έκαναν την ΑΕΚ ακίνδυνη επιθετικά, χωρίς παραγωγή παιχνιδιού αλλά και χωρίς ιδιαίτερο πρεσάρισμα πάνω στα μπακ του αντιπάλου.

Σκεφθείτε ότι είδαμε πρώτη τελική στο τελευταίο λεπτό, κι αυτή ήταν ένα μακρινό σουτ του Τσούμπερ. Σκεφθείτε επίσης ότι για κορυφαίο είχαμε τον Μήτογλου, κι από κοντά τον Σιμάνσκι και τον Γιόνσον. Τρεις αμυντικογενείς δηλαδή ποδοσφαιριστές. Τι μπορείς λοιπόν να περιμένεις για θέαμα και τι για φάσεις. Άμα μάλιστα ρίξετε και στην κατσαρόλα του πρώτου μέρους τις χαώδεις αποστάσεις μεταξύ των παικτών μας μεσοεπιθετικά, εύκολα κατανοείτε ότι είδαμε μια σούπα νερόβραστη.

Όμως υπήρχε και αντίπαλος. Που ήξερες πώς θα παίξει. Αμυντικά και πάμε για κάποια αντεπίθεση. Το έκανε καλά και σχετικά εύκολα έβγαλε το πλάνο του στο γήπεδο. Κι αυτός δεν έκανε τελική βέβαια αλλά έπαιξε πιο σωστά στον χώρο του κέντρου και φυσικά πολύ πιο συγκεντρωμένα. Πέφτοντας όμως επάνω στην καλή αμυντική τετράδα της ομάδας μας, εξουδετερώθηκε και συνείσφερε κι αυτός στη μηδενική ισοπαλία που είδαμε και που για πολύ καιρό δεν θα ψάχνουμε να θυμηθούμε.

Στο δεύτερο μέρος κάπως άλλαξε το σκηνικό. Η ΑΕΚ μπήκε με κάπως μεγαλύτερη διάθεση, την οποίαν έφεραν είτε τα παράπονα στο διάλειμμα, είτε η αλλαγή του Γκατσίνοβιτς που έπαιξε στον άξονα με μετατόπιση του Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας. Κι άρχισε να παίζει πιο πιεστικά. Αυτό κυρίως κι όχι τόσο πολύ για δημιουργία. Φυσικά οι αρνητικοί εξακολούθησαν νάναι τέτοιοι, οπότε ο Αλμέιδα έκανε αλλαγές στο 60 !!!!Κι αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα χωρίς όμως και να σκοράρει.

Το παιχνίδι πάντως απόκτησε καλύτερο ρυθμό με την ΑΕΚ να φτάνει στην περιοχή του Άρη και να δημιουργεί επικίνδυνες προϋποθέσεις. Στους διακριθέντες πέρναγε κι ο Πινέδα πλέον, ενώ ο Άρης κλείστηκε για κανά τέταρτο στην περιοχή του κι η όλη ή κατάσταση μύριζε γκολ. Μείναμε με την μυρωδιά αλλά είχαμε ελαφρώς χαμογελάσει αφού ο Αλμέιδα έκανε κι άλλες αλλαγές κι είδαμε ξανά τον Αραούχο αλλά και τον Φερνάντες. Κάτι είναι κι αυτό.

Το κακό ήταν ότι κινδυνέψαμε αρκετά πίσω αφού, ο αντίπαλος μας έκανε τρεις σημαντικές τελικές. Τέλος πάντων δεν πάθαμε κάτι αλλά ανεξήγητα πάλι η απόδοση έπεφτε και δεν υπήρχε καμία παραγωγή παιχνιδιού. Έλειπε η συνοχή ενώ νομίζω ότι δεν υπήρχαν και δυνάμεις. Και το μυαλό τριγύρναγε πλέον στην Κυριακή. Κι ότι βέβαια υπάρχει και ρεβάνς.

Μην τα πολυλογούμε. Όσο και να βελτιώθηκε η κατάσταση στο δεύτερο μέρος, είδαμε ένα κακό παιχνίδι από την μεριά μας κι ένα τίμιο από την μεριά του αντιπάλου. Δεν θεωρώ ότι είναι άδικο το τελικό αποτέλεσμα κι όλα πάνε στην διαπραγμάτευση του Μελισσανίδη και του Καρυπίδη. Που καλό είναι να μην μείνει μόνο στα αγωνιστικά, αλλά να επεκταθεί και σε τίποτα ανταλλαγές παικτών, όπως του Πισάρο ( ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει αυτός ) ή του Φαν Βέερτ που δεν υπολογίζεται με τίποτα. Φυσικά δεν είμαι εκνευρισμένος διότι κάτι τέτοιο περίμενα, αλλά φευ ρε νούμερα : Να μην έχουμε πλάγια μπακ; Δεν το ξέρατε; Αν δηλαδή πάθει μια θλάση ο Πινέδα, τι ακριβώς θα κάνουμε; Θα φέρουμε τον Μάνταλο από τα μπουζούκια για να παίξει;