AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μεγάλη γιορτή των 100 χρόνων της ΑΕΚ (photos)

Η επέτειος ενός αιώνα ιστορίας της ΑΕΚ γιορτάστηκε όπως της άξιζε σε ένα τεράστιο κιτρινόμαυρο πάρτι στην OPAP ARENA. Χιλιάδες οπαδοί βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στους χώρους πέριξ του γηπέδου και έζησαν αυτή τη μεγάλη μέρα μέχρι αργά το απόγευμα, όταν είδαν για πρώτη φορά, μέσα από τις εξέδρες πια, το αερόστατο με το λογότυπο των 100 χρόνων.

Είναι το αερόστατο που θα πετάξει τους επόμενους μήνες στους ελληνικούς ουρανούς και θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών του αιώνα της ΑΕΚ. Δυστυχώς, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην Αττική αυτό το απόγευμα, δεν επέτρεψαν την πλήρη πτήση του, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Ωστόσο, σηκώθηκε στον ουρανό της OPAP ARENA σε μία δέσμια πτήση, την οποια απόλαυσαν οι θεατές

Η Νέα Φιλαδέλφεια έβαλε τα γιορτινά της για τα γενέθλια της ΑΕΚ. Ένα κιτρινόμαυρο ποτάμι πλημμύρισε την αγαπημένη μας γειτονιά και απόλαυσε τα events έξω από το γήπεδο.

Φίλοι, παρέες και οικογένειες αντάμωσαν στα… γνωστά λημέρια, τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια και συνθήματα, συνάντησαν τους μεγάλους άσους του παρελθόντος και θυμήθηκαν τις στιγμές τους από τη ζωή τους κοντά στην ΑΕΚ. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το πρόγραμμα του dj, βάφτηκαν στα κιτρινόμαυρα στο πόστο του face painting στο περίπτερο του ΟΠΑΠ και έπαιξαν με τους φουσκωτούς στόχους και τα football darts.

Δεν ήταν, όμως, μόνο γιορτή. Η μέρα αυτή ήταν και μια ευκαιρία για κοινωνική ευαισθητοποίηση μέσω των δράσεων της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΙΑΣΙΣ στους δύο σταθμούς της στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι θύρες άνοιξαν γύρω στις 4 μμ και το αερόστατο ήταν ήδη τοποθετημένο στη σέντρα. Λίγο αργότερα άρχισε η διαδικασία του φουσκώματος και στις 6.20 μμ, όταν πια είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, το θέαμα ήταν μοναδικό. Μοναδικά ήταν και τα συναισθήματα των φιλάθλων που δεν έπαψαν να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα, κάνοντας έτσι μια καλή… προθέρπανση για τον αγώνα με τον Αρη.

Η εκδήλωση άρχισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη διεθνώς βραβευμένη Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου, η οποία έδωσε μια ιδιαίτερη λαμπρότητα με τα εμβατήρια που εκτέλεσε. Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη για το ιωβηλαίο του συλλόγου, το οποίο προβλήθηκε στα μάτριξ, προκάλεσε ενθουσιασμό, αλλά και συγκίνηση! Αμέσως μετά ο Ματίας Αλμέιδα και σύσσωμη η ομάδα της ΑΕΚ έσβησαν συμβολικά τα κεράκια της τούρτας των 100 χρόνων στην εξέδρα VIP.

Λίγο αργότερα, ο προπονητής της ομάδας, αλλά και ο αρχηγός της ομάδας Στίβεν Τσούμπερ, πήραν το μικρόφωνο και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην ΑΕΚ. Ακολούθησε, κατόπιν… απαίτησης του κόσμου, ο Πέτρος Μάνταλος και στη συνέχεια μίλησαν στον κόσμο ο Αθλητικός Διευθυντής της ΑΕΚ Μπρούνο Άλβες και ο Αιώνιος Πρεσβευτής της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος.

Στις 7.15 μμ το αερόστατο σηκώθηκε για περίπου 20 μέτρα, χωρίς να αποσυνδεθεί από το έδαφος, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, ενώ η χαμηλή αυτή πτήση συνοδεύθηκε από τον εξίσου εντυπωσιακό εναέριο χορό της όμορφης Φιόνα. Την ίδια στιγμή ανέβηκαν στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας 21 κιτρινόμαυρα μπαλόνια.

Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της μεγάλης γιορτής. Ηταν το εντυπωσιακό φινάλε μιας μέρας γεμάτης συναισθήματα, συγκίνηση, μνήμες, όνειρα, χαράς και ελπίδας. Ο ένας αιώνας πέρασε και ήταν μαγικός, Ο επόμενος θα είναι ακόμα πιο όμορφος και η ΑΕΚ τον αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, έχοντας επιστρέψει στο σπίτι της!

Χρόνια πολλά ΑΕΚ!
100 χρόνια Μαζί … και είναι μόνο η Αρχή!