AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚΑΡΑ μου, απόψε τους τελειώνεις και γίνεσαι φαβορί για το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ καλείται να αποδείξει στο αποψινό (20:30, Cosmote Sport 1) ντέρμπι κορυφής απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Τι πρέπει να κάνει; Να κερδίσει ώστε να στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλους που την πολεμάνε με βρώμικες μεθόδους πως δεν χαμπαριάζει τίποτα!

Η αγέλη του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στην 1η θέση έχοντας 72 βαθμούς και στο +1 από τους πράσινους. Ακολουθούν στην 3η θέση ο ΠΑΟΚ (67β.) και στην 4η ο Ολυμπιακός (66β.), αμφότεροι όμως με ματς λιγότερο (το μεταξύ τους στην Τούμπα που αναβλήθηκε ελέω Ευρώπης).

Εάν η ΑΕΚ δεν ηττηθεί στην αποψινή αναμέτρηση, θα υπερτερεί του Παναθηναϊκού σε πιθανή μεταξύ τους ισοβαθμία (το επόμενο κριτήριο μετά τα μεταξύ τους είναι η σειρά κατάταξης στην κανονική διάρκεια, με τον Δικέφαλο να έχει τερματίσει πάνω από τον Παναθηναϊκό). Από την άλλη, το «τριφύλλι» χρειάζεται μόνο τη νίκη για να υπερέχει σε αυτό το κριτήριο.

‘Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο κόουτς της ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει και στους Λιβάι Γκαρσία και Πέτρο Μάνταλο που επέστρεψαν στις προπονήσεις αλλά και στους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Τσίτσαν Στάνκοβιτς, αλλά και στον Νορντίν Άμραμπατ. Τα μοναδικά προβλήματα πλέον είναι αυτά των Μουκουντί και Πισάρο.

ΓΡΙΦΟΣ Η 11ΑΔΑ

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιοι θα είναι οι 11 που θα ξεκινήσουν στο αποψινό ντέρμπι. Ο Ματίας Αλμέιδα κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκλείονται εκπλήξεις με το αρχικό σχήμα να είναι γρίφος. Μια πιθανή 11άδα μπορεί να είναι η εξής: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Τσούμπερ, Πόνσε.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Βιλί Ντελαζό (Γαλλία)
Α’ Βοηθός: Φινζάν Ερβάν (Γαλλία)
Β’ Βοηθός: Ζαν Φιλίπ (Γαλλία)
4ος διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
VAR: Καστρό Αλεξάντρ (Γαλλία)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *