AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Το πάλεψε αλλά δεν κατάφερε το «back to back» η ΑΕΚ

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών LOCO, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 σετ από τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο «Γεώργιος Γαλανόπουλος».

Οι «κιτρινόμαυρες» πάλεψαν όλα τα σετ, αλλά στα κύρια σημεία, οι παίκτριες του Ολυμπιακού μπόρεσαν να πάρουν τους κρίσιμους πόντους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πετύχει το back to back, στρέφοντας την προσοχή της στο Πρωτάθλημα.

Άξια αναφοράς η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ που μετέτρεψε σε Νέα Φιλαδέλφεια το Κλειστό του Λουτρακίου και ανάγκασαν άπαντες να υποκλιθούν στη συμπεριφορά τους.

Ο Τελικός ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν ζήλο για το τρόπαιο και να πηγαίνουν πόντο-πόντο έως το 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +6 κάνοντας το έργο των «κιτρινόμαυρων» πιο δύσκολο, όμως με μπλοκ από Τσίρκοβιτς, Μπλάνκο και Τσάριτς η ΑΕΚ πλησίασε στον πόντο (11-12). Οι «ερυθρόλευκες», πίεσαν και ανέκτησαν προβάδισμα τριών πόντων, το οποίο γρήγορα ισοφαρίστηκε με επίθεση της Στράντζαλη (18-18). Η «Ένωση» στη συνέχεια, πλήρωσε τα λάθη της και βρέθηκε με «τη πλάτη στον τοίχο» στο πιο κρίσιμο σημείο (18-23) με το σετ να καταλήγει υπέρ του Ολυμπιακού (20-25).

Το δεύτερο σετ ακολούθησε η ψυχολογία του πρώτου, με την ΑΕΚ να βρίσκεται πίσω από νωρίς, (1-6, 3-7). Με καθαρό μυαλό και πολύ πιεστικά σερβίς από Καλαντάντζε, μειώθηκε η διαφορά στους δύο (8-10). Η διαφορά ανέβηκε ξανά, όμως με μπλοκ από Τσάριτς και Καλαντάντζε η «Ένωση» πλησίασε στον πόντο (15-16). Ο Ολυμπιακός, με δική του αντεπίθεση έφτασε το σκορ στο 19-23, με τις «κιτρινόμαυρες» να μην τα παρατάνε και να ισοφαρίζουν (23-23) μετά από πόντο της Τσίρκοβιτς και άσο της Μπλάνκο. Παρά την μεγάλη προσπάθεια των παικτριών της ΑΕΚ, το σετ χάθηκε στις λεπτομέρειες με 23-25.

Στο τρίτο σετ, η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά με Τσίρκοβιτς και Τσάριτς να δίνουν ρυθμό στην ομάδα και… αέρα 4 πόντων (10-6). Η διαφορά που είχε μέχρι τα μισά του σετ, εξανεμίστηκε με την ΑΕΚ να μην διατηρεί «καθαρό μυαλό» και να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 16-17 και 19-21. Με πόντο από την Στράντζαλη και άσο από την Κωνσταντινίδου, η ΑΕΚ ξανά μπήκε στην διεκδίκηση του σετ ισοφαρίζοντας σε 21-21. Ο Ολυμπιακός όμως, πίεσε από τη θέση του σερβίς και κατέκτησε εν τέλει το σετ με 22-25.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ 0-3
Τα σετ: 20-25, 23-25, 22-25.