AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνεργάτης του Αλμέιδα στην Τσέλσι

Μπορεί το όνομα του Ματίας Αλμέιδα να γράφτηκε για την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, ωστόσο άλλος πήρε… μεταγραφή για τους Λονδρέζους. Ο συνεργάτης του στην Τσίβας, Μπερνάντο Κουέβα.

Είναι Μεξικανός αναλυτής και προπονητής στατικών φάσεων. Εργάζεται από το 2020 στην Αγγλία και δη στην Μπρέντφορντ και επίσης συνεργάζεται με την νορβηγική Ομοσπονδία, όπου είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ταυτόχρονα είναι μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου που δημιουργήθηκε στην μεξικανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να υποστηρίξει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Χάιμε Λοθάνο.

Επιθυμία του Ποτσετίνο μετά το “διαζύγιο” με τον Άντονι Μπάρι ήταν η εξής: “Φέρτε μου τον Κουέβα” κάτι το οποίο έγινε πράξη.

Ο Ματίας Αλμέιδα νιώθει περήφανος για τον πρώην συνεργάτη του, οι οποίοι είχαν κοινή θητεία στην Τσίβας. «Ο Μπερνάρντο Κουέβα είναι ένας 37χρονος ειδικός Μεξικανός αναλυτής, ο οποίος έλαμψε στην Τσίβας μεταξύ 2017 και 2020, όταν συνέπεσε με τον Ματίας Αλμέιδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στα ρεπορτάζ και υπενθυμίζεται η κατάκτηση του Champions League Βόρειας και Νότιας Αμερικής και βέβαια η συμμετοχή στο Μουντιάλ συλλόγων το 2018.

Σε συνέντευξή του πριν από δύο χρόνια στο ESPN ο Κουέβα είχε πει για τον νυν προπονητή της ΑΕΚ πως «στην Μπρέντφορντ συνάντησα κάποια πράγματα και είχα κάποια δεδομένα που είχα βρει και στην Τσίβας επί Ματίας». Επίσης σε άλλη του συνέτευξη τον Αύγουστο του 2022 είχε πει πως «στην Τσίβας έμαθα πολλά πράγματα. Αν και αυτό με το οποίο μένω περισσότερο είναι να μπορώ να καταλάβω, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πόσο περίπλοκος είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος σε όλους τους τομείς και πώς πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι άπαντες για να πετύχει η ομάδα στο γήπεδο, κάτι που τελικά είναι αυτό που σημαντικό και έτσι όλοι οι άνθρωποι σε έναν σύλλογο πρέπει να δίνουν το 100%».