AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη για να μείνει εξάδα

Εκτός έδρας αποστολή για την ΑΕΚ που φιλοξενείται στο κλειστό του Αγίου Θωμά με αντίπαλο το Μαρούσι (19:00, ΕΡΤ Sports 1) στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν της Basket League. Στόχος αν μη τι άλλο είναι μόνο η νίκη για να παραμείνει η ομάδα του Ηλία Ζούρου στην 6άδα.

Είναι η τελευταία θέση που δίνει το εισιτήριο για τις θέσεις 1-6 στον τρίτο γύρο που θα ακολουθήσει, για να προκύψει εκεί σε 5 αγωνιστικές, η τελική κατάταξη ενόψει των Play Offs. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν για τις θέσεις 7-12 σε 5 αγωνιστικές επίσης, για να προκύψουν οι δύο τελευταίες ομάδες των Play Offs (θέσεις 7-8), ενώ η τελευταία ομάδα (12η) θα υποβιβαστεί.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 8-12 και μοιράζεται την 6η θέση με τον Κολοσσό και τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Ρόδου παίζει στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα, ενώ εκείνη της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία. Εκτός από αυτές τις δύο αντιπάλους όμως, η Βασίλισσα έχει και το Μαρούσι σε απόσταση αναπνοής, αφού έχει ρεκόρ 7-13 και ακολουθεί στην 9η θέση. Μαζί του, είναι και το Λαύριο, το οποίο υποδέχεται τον ουραγό Απόλλωνα Πάτρας. Εν ολίγοις, αυτή τη στιγμή 5 ομάδες διεκδικούν την 6η θέση. Η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 3-7 μακριά από τα Λιόσια στη Basket League, ενώ το Μαρούσι στην έδρα του, επίσης 3-7.

Στο αγωνιστικό σκέλος, υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα, με τους τραυματίες, Δημήτρη Φλιώνη (ενοχλήσεις στη μέση), Τζάστιν Τίλμαν (κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός) και Τζόρνταν Μόργκαν (μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού αγκώνα). Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι στο ρόστερ της Basket League δεν είναι δηλωμένος ο Λάνγκστον Χολ.