AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ πάει για το “μπαμ” με τον Κύπριο Λοΐζο Λουίζου (video)

Η δήλωση του βετεράνου άσου, Γιώργου Σαββίδη πως η ΑΕΚ θέλει Κύπριο ποδοσφαιριστή άναψε… φωτιές. Από την Ένωση προσπάθησαν να κατεβάσουν τους τόνους και να ρίξουν το θέμα, ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν… έπιασε.

Η ΑΕΚ έχει βρει τον Κύπριο… Κωνσταντέλια και θέλει να τον κάνει δικό της. Πρόκειται για τον Λοΐζο Λουίζου, ο οποίος ακόμα δεν έχει κλείσει τα 21 του χρόνια αλλά μετράει ήδη 27 συμμετοχές με την Εθνική Κύπρου, που έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 1.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μίχο και την ιστοσελίδα “sportdog”, ο αριστεροπόδαρος Κύπριος εξτρέμ, που συνήθως παίζει στα δεξιά (περίπτωση Ελίασον δηλαδή), είναι προϊόν της Ομόνοιας, του… Γιώργου Σαββίδη (λεπτομέρεια που έχει την σημασία της). Μάλιστα μπορεί από 30 Ιανουαρίου να παίζει στην Χέρενφέιν αλλά ανήκει στην Ομόνοια και έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2026! Η τελευταία μάλιστα τον παραχώρησε δανεικό στην ολλανδική ομάδα ως το καλοκαίρι χωρίς όμως, την παραμικρή δέσμευση (δεν υπάρχει οψιόν, ούτε κάτι άλλο), αναλαμβάνοντας να καλύπτει και μέρος των αποδοχών του.

Στόχος αυτής της κίνησης από πλευράς Ομόνοιας ήταν για να “τσεκαριστεί” και να προβληθεί ο Λοίζου μέσα από ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό/αξιόπιστο/προβεβλημένο πρωτάθλημα, όπως είναι το ολλανδικό σε σχέση με το κυπριακό. Για την ακρίβεια στην Ολλανδία, όπως έχουμε δει κι από τους Έλληνες επιθετικούς που έπαιξαν ή παίζουν εκεί, είναι πιο εύκολο με μια σεζόν να απογειωθεί και η χρηματιστηριακή σου αξία και να κάνεις μεγάλη μεταγραφή.

Κάπου εδώ μπαίνει η ΑΕΚ. Η ελληνοκυπριακή πιάτσα agents (και όχι μόνο) υποστηρίζει πως ο άσος είναι πολύ πιθανόν το καλοκαίρι να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και μάλιστα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του ο Ματίας Αλμέιδα ο οποίος έχει δει τον πιτσιρικά, ο οποίος έχει στοιχεία τα οποία μπορεί να δουλέψει ο Αργεντίνος τεχνικός και μπορεί να φέρει μόνο κέρδος στην Ένωση.

Για την ιστορία ο Λουίζου είχε “παίξει” δυνατά στο παρελθόν για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.